Υλικά

Μπανάνες 5 μεγάλες κομμένες σε ροδέλες
Βούτυρο 3 κουταλιές σούπας
Ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας
Γκραν μαρνιέ 4 κουταλιές σούπας (λικέρ πορτοκαλιού)
Κρέμα γάλακτος 1 φλυτζάνι τσαγιού
Κουβερτούρα 120 γρ
Πορτοκάλι 1 μόνο τον χυμό του

Οδηγίες

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλες, τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη και το βούτυρο σε κομματάκια, περιχύνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού και το ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 5 λεπτά. Λιώνουμε την σοκολάτα με την διαδικασία μπεν μαρί , μαζί με το λικέρ και την κρέμα γάλακτος (σε χαμηλή φωτιά) και μόλις βγάλουμε από τον φούρνο το πυρέξ περιχύνουμε με την σοκολάτα τις μπανάνες και σερβίρουμε αμέσως. Αν δεν έχουμε λικέρ πορτοκαλιού βάζουμε ποτό της αρεσκείας μας.