Οι λάιτ τροφές εξακολουθούν να είναι τις μόδας αλλά σήμερα έχει γίνει κατανοητό ότι η αφαίρεση του λίπους από τα προϊόντα και αντικατάστασή τους με ζάχαρη δεν αναχαίτισε την αυξητική τάση των στατιστικών γύρω από την παχυσαρκία. Επίσης, έγινε κατανοητό ότι στην περίπτωση του διαβήτη, τα λιπαρά είναι σωτήρια διότι δεν αυξάνουν το ζάχαρο και την ινσουλίνη όπως συμβαίνει με τη ζάχαρη.

Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη που μια νέα μελέτη η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Circulation βρήκε ότι τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα, (γάλα, τυρί ή γιαούρτι) είναι καλύτερα από αυτά των μηδέν ή λίγων λιπαρών και συσχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.