Τι χρειαζόμαστε:

1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 ερμόλ
4 αυγά
2 βανίλιες
250 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουβερτούρα 125 γραμ. (λιωμένη σε μπαιν μαρί)
1/2 κουβερτούρα (τριμμένη για το γαρνίρισμα)
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
1 σφηνάκι λικέρ (προαιρετικό)
1 ποτήρι ελαφρύ σιρόπι ζάχαρης

Πώς το κάνουμε:

Χτυπάμε τα 2 γάλατα μαζί και τα βάζουμε στο ψυγείο στην ψύξη για μία ώρα τουλάχιστον.
Χτυπάμε το ερμόλ, τη ζάχαρη άχνη, τα ασπράδια και τις βανίλιες και τα αναμειγνύουμε με το παγωμένο μίγμα γάλακτος. Χωρίζουμε το μίγμα σε τρία μπωλ (3 δόσεις).
Στρώνουμε τα μπισκότα σε ένα ρηχό σκεύος (ψυγείου) και τα ραντίζουμε με το σιρόπι ζάχαρης. Στρώνουμε την πρώτη δόση (άσπρο) πάνω από τα μπισκότα και τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά. Τις άλλες 2 δόσεις τις διατηρούμε στη συντήρηση.
Κατόπιν επαναλαμβάνουμε το ίδιο με την 2η δόση χτυπημένη με τους 4 κρόκους και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
Κάνουμε το ίδιο με την 3η δόση αναμειγνύοντας με τη λιωμένη κουβερτούρα.
Τέλος γαρνίρουμε με τριμμένη κουβερτούρα.