Εύκολη συνταγή για σουβλάκι με κοτόπουλο και μουστάρδα
<p>Με λιωμένο σκορδάκι</p>
Υλικά:
4 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκκαλο
8 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε κομμάτια του 1εκ.
Σάλτσα μουστάρδας για βούτηγμα:
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/3 φλιτζανιού μουστάρδα
1 κ.τ. Γουόρτσεστερσαϊρ σος
1/2 κουταλάκι τσαγιού τσίλι σος
Μαρινάτα:
1/2 φλιτζάνι σέρι
1/2 φλιτζάνι σόγια σος
1/4 φλιτζανιού λάδι
1/4 φλιτζανιού σκούρα ζάχαρη
2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ρίχνετε όλα τα υλικά της σάλτσας σε μπολ. Τα ανακατεύετε καλά, τα σκεπάζετε και τα βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες. Μουσκεύετε 24 μπαμπού καλαμάκια στο νερό για 3 ώρες. Ρίχνετε τα υλικά της μαρινάτα σε μεγάλο μπολ, τα ανακατεύετε καλά. Κόβετε κάθε στήθος σε 12 ισομεγέθη κομμάτια - έτσι έχετε 48 κομμάτια.
Προσθέτετε το κοτόπουλο στη μαρινάτα, το σκεπάζετε και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου 2 ώρες. Περνάτε 2 κομμάτια κοτόπουλου εναλλάξ με κομμάτια από τα φρέσκα κρεμμυδάκια στα καλαμάκια.
Τα ψήνετε σε γκριλ ή σε μπάρμπεκιου σε ελαφρά λαδωμένη σχάρα, γυρίζοντας τα μια φορά, περίπου 2 με 3 λεπτά κάθε πλευρά. Σερβίρονται ζεστά με τη σάλτσα μουστάρδας.