Υλικά

1½ κιλό μοσχάρι
250 γραμμάρια χυλοπίτες
1 ξερό κρεμμύδι
2 ώριμες ντομάτες
1κ.σ  ντοματοπολτό
1 κούπα λάδι
Αλάτι (όσο θέλετε)
Μπαχάρι (όσο θέλετε)
1 σφηνάκι  άσπρο κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στο τσουκάλι το λάδι με το κρεμμύδι για να τσιγαριστεί. Προσθέτουμε το μοσχάρι, ανακατεύουμε  βάζοντας μια κούπα νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για μια ώρα .

Τρίβουμε τις ντομάτες προσθέτουμε τον ντοματοπολτό  και τον διαλύουμε καλά,  έπειτα το ρίχνουμε στο τσουκάλι προσθέτουμε το αλάτι,  το μπαχάρι και το άσπρο κρασί και το αφήνουμε για μισή ώρα. Προσθέτουμε πάντα νεράκι όταν το χρειάζεται.

Βγάζουμε το κρέας από το τσουκάλι το βάζουμε σε ένα μπολ και το ζουμί το ρίχνουμε σε ένα ταψί μαζί με νερό σε προθερμασμένο φούρνο για να βράσει και έπειτα ρίχνουμε τις χυλοπίτες. Πέντε λεπτά πριν κλείσουμε το φούρνο προσθέτουμε και το κρέας.