Τολμήστε να κάνετε μικροαλλαγές στη διατροφή σας και θα δικαιωθείτε, αν θέλετε να χάσετε κάποια περιτά κιλά. 

Αν εντάξετε τα παρακάτω τρόφιμα στο καθημερινό σας διαιτολόγιο, τα αποτελέσματα που θα δείτε θα σας εκπλήξουν ευχάριστα.

Μήλο: Προλαμβάνει τον καρκίνο του παχέος εντέρου, βελτιώνει την κατάσταση των ούλων, απομακρύνει το Αλτσχάιμερ, μειώνει τη χοληστερίνη και προστατεύει από τις βλάβες της ασπιρίνης στο στομάχι.

Αγκινάρα: Έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες. Πρέπει να την τρώμε όμως αμέσως μετά το μαγείρεμα για να μην οξειδωθεί.

Μπανάνα: Είναι πλούσια σε κάλιο, που ευνοεί τη διούρηση, μειώνει τις κατακρατήσεις και ρυθμίζει την πίεση. Μας χορταίνει γρήγορα.

Ρόκα ή κάρδαμο: Είναι πλούσια σε χλωροφύλλη, που ευνοεί την αποτοξίνωση.

Αβοκάντο: Τρώγεται πολύ ωραία κομμένο σε κομμάτια με λεμόνι, ως σαλάτα ή λιωμένο (γουακαμόλε). Έχει αποτοξινωτική και αντιοξειδωτική δράση.

Παντζάρι: Βοηθά το συκώτι να μεταβολίσει τα λιπαρά και τον οργανισμό να απαλλαγεί από τις τοξίνες του.

Μπρόκολο: Όπως και τα άλλα σταυρανθή λαχανικά (π.χ. το κουνουπίδι), είναι αποτοξινωτικό, μας δίνει βιταμίνη C και φυτικές ίνες και έχει αντικαρκινικές ιδιότητες.

Σκόρδο: Προστατεύει την καρδιά, θεωρείται αντικαρκινικό τρόφιμο, ρυθμίζει την πίεση και τη χοληστερίνη, είναι φυσικό αντιβιοτικό και έχει αντιφλεγμονώδη δράση.