Υλικά για 6-8 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Αναμονή 2-10 ώρες στο ψυγείο

Yλικά

-1 λίτρο γάλα φρέσκο
-2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
-1 φλιτζάνι ζάχαρη
-1 βανίλια
-3 πακέτα μπισκότα σοκολάτας
-λίγες σταγόνες σοκολάτας

Για τη sauce σοκολάτας
-2 πλάκες σοκολάτας (125 γρ/τεμ)
-1 ποτήρι γάλα εβαπορέ

Για το γαρνίρισμα
-λίγο σοκολατένια χρωματιστά κουφετάκια
-λίγη σαντιγύ

Eκτέλεση

Βράζουμε για λίγο το γάλα με τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα με βαρύ πάτο. Κατόπιν, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε ένα ποτηράκι νερό και το ρίχνουμε στο βρασμένο γάλα, ανακατεύοντάς το μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα. Στη συνέχεια, αρωματίζουμε με τη βανίλια, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε τη sauce σοκολάτας: Σπάμε τις πλάκες σοκολάτας σε κομματάκια και τη λιώνουμε με το γάλα εβαπορέ σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινο κουτάλι μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και βελούδινη sauce.

Στρώνουμε στη βάση ενός γυάλινου μπολ το 1/3 της κρέμας και από πάνω ρίχνουμε θρυμματισμένο το ένα πακέτο μπισκότα σοκολάτας. Από πάνω, περιχύνουμε με λίγη από τη sauce σοκολάτας, λίγες σταγόνες σοκολάτας και συνεχίζουμε να δημιουργούμε στρώσεις κατά τον ίδιο τρόπο ώσπου να τελειώσουν τα υλικά μας.

Βάζουμε το trifle στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον (ιδανικά, για ένα ολόκληρο βράδυ) και προαιρετικά το γαρνίρουμε με σαντιγί και χρωματιστά κουφετάκια.