Υλικά

•   200 γραμ. αλεύρι σκληρό
•   200 γραμ. αλεύρι μαλακό
•   1 φλυτζ. τσαγιού (240 γρ.) γιαούρτι
•   1 φλυτζ. τσαγιού (240 γρ.) σπορέλαιο
•   1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
•   ½  κουτ. γλυκού ζάχαρη
•   1 κουτ. γλυκού ξύδι
•   ½ κουτ. γλυκού αλάτι

 Για τη γέμιση

•   200 γραμ. φέτα ή τρίμμα
•   100 γραμ. γκούντα τριμμένη
•   2 κουτ. σούπας γεμάτες γιαούρτι
•   2 - 3 φέτες πάριζα ψιλικομμένες
•   φρεσκοτριμμένο πιπέρι
•   1 ασπράδι αυγού, χτυπημένο με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για επικάλυψη

Εκτέλεση
 

Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπωλ και στη συνέχεια το σπορέλαιο και τρίβουμε για να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και φτιάχνουμε μια ζύμη, που πρέπει να είναι απαλή, αφράτη και να μην κολλάει στα χέρια.
Αν η ζύμη μας γίνει πολύ σφιχτή, ρίχνουμε λίγο ακόμη λάδι, ενώ αν είναι πολύ χαλαρή και δεν πλάθεται, ρίχνουμε λίγο αλεύρι.

Αφού η ζύμη μαζευτεί σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Σ' ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και τη χωρίζουμε σε 20 μπαλάκια, (45 - 50 γρ. περίπου το καθένα). Πατάμε την ζύμη με τις παλάμες μας στον πάγκο εργασίας να πλατύνει και τοποθετούμε σε κάθε φύλλο 1 κοφτή κουταλιά της σούπας γέμιση.

Κλείνουμε το πιτάκι και πατάμε τις άκρες με πιρούνι. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένη λαμαρίνα και τ᾿ αλείφουμε με το ασπράδι, χτυπημένο με το λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, περίπου 25΄- 30΄ λεπτά μέχρι να ροδίσουν.