Το πιo μοσχομυριστό κέικ πορτοκαλιού!
Υλικά
η Δοσολογία είναι διπλή για ταψί τετράγωνο 26x35
για φόρμα του κέικ κάντε την μιση δόση στα υλικά
2 ποτήρια του νερού λάδι καλαμποκέλαιο
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
3 πορτοκάλια μέτρια η 2 μεγάλα ολόκληρα πλυμένα καλά και περασμένα στο μούλτι πολτοποιημένα [με την φλουδα μαζί ]
4 αυγά
3 ποτήρια του νερού αλεύρι Αλατίνη η για όλες τις χρήσεις ΄
4 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέκιν πάουντερ
3 βανίλιες
ζάχαρη άχνη
λίγο βιτάμ για την φόρμα
Αν θέλετε λιγότερο χωρίστε τα υλικά στην μέση και χρησιμοποιήστε την κοινή φόρμα για κέικ στρογγυλή η μακρόστενη
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπόλ βαθύ το λάδι με την ζάχαρη ,χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει με το μιξεράκι χειρός .
Προσθέτουμε το πολτοποιημένο ολόκληρο πορτοκάλι ,τις βανίλιες και τα αυγά και ξαναχτυπάμε.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και χτυπάμε στην πολύ μικρή ταχύτητα ίσα ίσα να ανακατευτεί το μίγμα .Ανάβουμε εντωμεταξύ το φούρνο στους 170 με 180 ανάλογα το φούρνο να προθερμανθεί .
Βουτυρώνουμε την φόρμα την πασπαλίζουμε και με λίγο αλεύρι την τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι ,αδειάζουμε το υλικό και το τοποθετούμε στην μεσαία σχάρα να ροδίσει και να ψηθεί καλά δοκιμάζοντας με το κλασικό γνωστό τρόπο βυθίζουμε το μαχαιράκι κι αν είναι στεγνό είναι έτοιμο ,θέλει περίπου 1 ώρα !