Υγιεινή σαλάτα με τόνο σε 10 λεπτά
Υλικά (υλικά για 2 μερίδες)
2 κ.σ. (30 ml) χυμό λεμονιού
1 κ.σ. (15 ml) ελαιόλαδο
1/4 κ.γ. (1 ml) αλάτι
1/2 κ.γ. (2 ml) μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμέν
1/2 κ.γ. (2 ml) ρίγανη, αποξηραμένη
1 κονσέρβα (565 γραμμάρια) φασόλια cannellini, πλυμένα
1 κονσέρβα (170 ml) τόνο, στραγγισμένο
2 κ.σ. (30 ml) φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 καρδιά μαρουλιού, ψιλοκομμένη (περίπου 3 φλιτζάνια (750 ml)
Εκτέλεση
Αναμίξτε τα πρώτα 5 υλικά
Προσθέστε τα φασόλια και τον τόνο και ανακατέψτε ελαφρά
Πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε πάνω σε φρέσκο μαρούλι