Στα ανοιχτά της πολιτείας είχε βγει ο Χόρχε Μπουσταμάντε μαζί με δύο φίλους του για ψάρεμα όταν μετά από αρκετές ώρες αποτυχημένων προσπαθειών, ένιωσε ότι κάτι είχε πιαστεί στο καλάμι του.

Μάλιστα, η αντίσταση που συναντούσε ήταν αρκετά δυνατή, ο Χόρχε νόμιζε πως είχε πιάσει την καλή, κάνοντας όνειρα για τα χρήματα που θα έβγαζε πουλώντας το ψάρι που νόμιζε ότι είχε πιάσει.

Βέβαια, η πραγματικότητα ήταν αρκετά διαφορετική, καθώς βγάζοντας την «ψαριά» από την θάλασσα, κατάλαβε ότι αυτό που είχε τσιμπήσει το δόλωμά του, δεν ήταν κάποιος τόνος ή ξιφίας, αλλά ένα συσκευασμένο πακέτο μαριχουάνας, βάρους ενός κιλού.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τρεις φίλοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους, ανοίγοντας το πακέτο που ήταν κλεισμένο αεροστεγώς, ενώ αμέσως ειδοποίησαν την ακτοφυλακή της περιοχής, η οποία κατέφθασε στο σημείο και κατάσχεσε το πακέτο.

Σε ό,τι αφορά την την προέλευση της μαριχουάνας, οι αρχές της Φλόριντα εκτιμούν ότι πρόκειται για κομμάτι μεγαλύτερου φορτίου, το οποίο ρίχθηκε στο νερό για να αποφύγουν οι διακινητές την σύλληψη κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Η αξία ενός κιλού μαριχουάνας μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 10.000 ευρώ, ενώ δεκάδες είναι τα σκάφη που σε καθημερινή βάση προσπαθούν να διακινήσουν ποσότητες ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική προς τις ΗΠΑ.