Το λαχανικό που ευθύνεται για τη δυσοσμία του ιδρώτα
<p>Μία από τις αιτίες της κακής μυρωδιάς του ιδρώτα υπάρχει σχεδόν σε κάθε ελληνικό τραπέζι...</p>
Τελικά πέρα από τα γονίδια μας αλλά και τα βακτήρια που υπάρχουν στο σώμα μας και προκαλούν τη δυσοσμία, οι τροφές που καταναλώνουμε παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύει στην επιθεώρηση Medical Hypotheses ο Ιατρός και Χημικός Δρ Τσαρλς Στιούαρτ, ένα συγκεκριμένο λαχανικό ευθύνεται για την κακή οσμή του ιδρώτα...
Ο Δρ Στιούαρτ ο οποίος αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα με τη μυρωδιά του ιδρώτα του, ξεκίνησε να ερευνά τη σχέση διατροφής και κακοσμίας. Έτσι κάποια στιγμή παρατήρησε ότι το κοτσάνι της ντομάτας περιέχει ένα έλαιο που μυρίζει όπως ο ιδρώτας και αυτό έφερε στο φως αξιοπρόσεκτα συμπεράσματα...
Λεπτομερέστερα το έλαιο αυτό αποτελείται από τερπένια, ουσίες που προσδίδουν σε διάφορα φρούτα και λαχανικά το χαρακτηριστικό τους χρώμα και την ιδιαίτερη γεύση τους.
Όταν λοιπόν ο Δρ Στιούαρτ σταμάτησε να τρώει ντομάτα, διαπίστωσε ότι η κακοσμία υποχώρησε! Κάνοντας και κάποια άλλα πειράματα με τις διατροφικές επιλογές του, υποστηρίζει ότι τα τερπένια παίζουν ρόλο στην κακοσμία του σώματος.
Αυτό συγκεκριμένα συμβαίνει λόγω της διαδικασίας διάσπασής τους από ένζυμα, κατά την οποία παράγονται χημικές ουσίες που επιδρούν στο λυκοπένιο, αντιοξειδωτική ουσία που βρίσκεται στις ντομάτες.