ΓΙΑ 10-12 ΑΤΟΜΑ 
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 25΄      
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 5΄-10΄       
ΨΗΣΙΜΟ: 30-40΄ 
ΚΟΣΤΟΣ: € 0,70 η μερίδα


ΣΥΝΤΑΓΗ: EΡΜΙΟΝΗ ΤΥΛΙΠΑΚΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: WWW.STUDIOM.GR
FOOD STYLING: ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Πίτα μπισκότου με κομμάτια σοκολάτας & καραμέλα

Υλικά
520 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. σόδα
160 γρ. μαλακές καραμέλες γάλακτος
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά 
250 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη), σε θερμοκρασία δωματίου + 1-2 κ.σ. λιωμένο για τη φόρμα 
220 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική 
110 γρ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. μέλι 
1 πρέζα αλάτι
3 αβγά
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (περιεκτικότητα σε κακάο: 53%-55%), ψιλοκομμένη ή σε σταγόνες 
 

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και τη σόδα και ανακατεύουμε με μεγάλο κουτάλι. Σε ένα μικρό, αντικολλητικό κατσαρολάκι ρίχνουμε τις καραμέλες και την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε για 5-10 λεπτά, μέχρι να λιώσουν οι καραμέλες και να ενωθούν με την κρέμα σε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) και τις ζάχαρες και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5-10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το μέλι, το αλάτι και ένα ένα τα αβγά. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.  
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στις αντιστάσεις). Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ (από δυνατή σε μέτρια) και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Χτυπάμε για περίπου 5 λεπτά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και σταματάμε το μίξερ. Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά με ένα μεγάλο κουτάλι.
Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε καλά μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26 εκ. (ή 1 μεγάλη μακρόστενη). Ρίχνουμε τη μισή ζύμη στη φόρμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα. Από πάνω απλώνουμε τις λιωμένες καραμέλες με την κρέμα και καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε στην κάτω θέση του φούρνου για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε περίπου 30-40 λεπτά να κρυώσει, ξεφορμάρουμε, κόβουμε και σερβίρουμε. 

ΠΗΓΗ: alatikaipiperi.gr