Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν μας επιτρέπουν να μας φροντίζουμε όσο θα έπρεπε, ενώ παράλληλα μπορεί να αγνοούμε και κάποιες καθημερινές συνήθειές μας, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να μας γεράσουν πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο.

Τα αποτελέσματα όμως της αμέλειας θα φανούν κάποια χρόνια αργότερα. Γι' αυτό το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αρχίσετε να φροντίζετε από τώρα την επιδερμίδα σας, πριν οι καθημερινότητά σας γίνει η αιτία που η εικόνα σας δεν θα σας αρέσει...

Το στρες

Το στρες και η αγωνία να τα προλάβετε όλα, φαίνεται πως προσθέτει ρυτίδες στο πρόσωπό σας. Έρευνες έχουν αποδείξει πως το χρόνιο στρες καταστρέφει τα κύτταρα και επιταχύνει τις διαδικασίες γήρανσης.

Καταναλώνεται πολλή ζάχαρη

Πέρα από το γεγονός πως τα γλυκά προσθέτουν βάρος, αυτό που ίσως δεν γνωρίζατε είναι πως προσθέτουν και χρόνια στο πρόσωπό σας. Η συχνή κατανάλωση γλυκών, αφαιρεί τη λάμψη από το πρόσωπό σας, προσθέτει μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και σας γεμίζει ρυτίδες.

Ύπνος με το πρόσωπο στο μαξιλάρι

Πρώτον, τραυματίζετε το δέρμα σας, κάτι που με το πέρασμα το χρόνων οδηγεί σε ρυτίδες και δεύτερον, διακινδυνεύετε την ικανότητα του δέρματός σας να αναπλάθεται, μιας και διαταράσσετε την κυκλοφορία του αίματος στο σημείο του προσώπου που πιέζετε.

Τρώτε πρόχειρα

Το πρόχειρο φαγητό αυξάνει τη χοληστερόλη στον οργανισμό σας, κάτι που αφενός αυξάνει τη διαδικασία γήρανσης του οργανισμού και αφετέρου προκαλεί παχυσαρκία, αυξάνοντας την πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων και διαβήτη.

Πίνετε λίγο νερό

Η κατανάλωση αρκετής ποσότητας νερού ημερησίως αποτελεί τα μυστικό για μια νεανική επιδερμίδα, ενώ βοηθά τα κύτταρα του δέρματος να αναζωογονηθούν πιο γρήγορα και του χαρίζει ελαστικότητα.

Κοιμάστε ελάχιστες ώρες

Οι ελάχιστες ώρες ύπνου δεν ευθύνονται μόνο για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας αλλά και για τη μείωση του προσδοκώμενου ορίου διαβίωσής σας. Η έλλειψη ενέργειας, η πρόσληψη βάρους αλλά και η διαρκής κούραση είναι μερικά ακόμη από τα συμπτώματα έλλειψης ύπνου.

Βλέπετε πολλή τηλεόραση

Σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στο "British Journal of Sports Medicine" αναφέρθηκε πως σε 11.000 Αυστραλούς, ηλικίας 25 ετών και άνω, οι ερευνητές ανακάλυψαν πως για κάθε ώρα τηλεθέασης, "έκοβαν" το προσδόκιμο όριο διαβίωσής τους κατά 22 λεπτά. Έτσι, για άτομα που παρακολουθούν περίπου 6 ώρες την ημέρα τηλεόραση, το προσδόκιμο όριο διαβίωσής τους υπολογίζεται σε 5 χρόνια λιγότερα από όσους δεν παρακολουθούν τηλεόραση.