Μια νέα έρευνα υποστηρίζει πως οι άνθρωποι που τρώνε τουλάχιστον 10 γρ. φιστίκια την ημέρα έχουν μικρότερο κίνδυνο να αρρωστήσουν από σοβαρές ασθένειες.

Παρόλο λοιπόν που ουσιαστικά φτιάχνεται από τον ίδιο ξηρό καρπό, δεν ισχύει το ίδιο για το φιστικοβούτυρο καθώς δεν έχει τα ίδια αποτελέσματα. 

Συγκεκριμένα οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Maastricht πραγματοποίησαν μελέτη σε 120.000 ανθρώπους ηλικίας 55-69 ετών και έλεγξαν τις ποσότητες των φιστικιών που κατανάλωναν ή αν προτιμούσαν το φιστικοβούτυρο αντ' αυτού.

Το συμπέρασμα λοιπόν ήταν ότι όσοι έτρωγαν φιστίκια αντιμετώπιζαν λιγότερα προβλήματα υγείας κάτι που δεν ίσχυε για όσους προτιμούσαν το φιστικοβούτυρο!