ΓΙΑ 25-30 ΚΟΜΜΑΤΙΑ 
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10΄      
ΒΡΑΣΙΜΟ: 2΄- 3΄     
ΑΝΑΜΟΝΗ: 30΄ 
 

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΖΟΖΕΦ ΑΖΑΜ

Υλικά 
170 ml κρέμα γάλακτος, 
35% λιπαρά 
350 γρ. σοκολάτα γάλακτος
50 γρ. πραλίνα φουντουκιού 
1 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι ή όποιο άλλο λικέρ προτιμάτε 
300 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και κομμένα στη μέση

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε προτού πάρει βράση και προσθέτουμε τη σοκολάτα και την πραλίνα φουντουκιού. Με μια σπάτουλα ή μαρίζ ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε το λικέρ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να κρυώσει καλά. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και πλάθουμε μικρά μπαλάκια (σε μέγεθος καρυδιού). Σε ένα ταψάκι απλώνουμε τα φουντούκια και κυλάμε επάνω ένα ένα τα σοκολατάκια ώστε να καλυφθεί καλά όλη η επιφάνειά τους. 

TIP: Για επιπλέον στόλισμα, λιώστε σε μπεν μαρί λίγη ακόμη σοκολάτα γάλακτος (100-150 γρ.) και με ένα κουταλάκι περιχύστε τα σοκολατάκια με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργηθούν διαγώνιες γραμμές.