Περιτριγυρισμένο από υπέροχες ακτές του Παγασητικού και αγκαλιασμένο από πλούσια φύση, το παραθαλάσσιο χωριό της Αφήσσου είναι ένα ζωντανό καλοκαιρινό θέρετρο που τελευταία αποκτά ζωή όλο το χρόνο με νέα ξενοδοχεία, καθώς βρίσκεται σε απόσταση βολής από μερικά από τα πιο δημοφιλή χωριά της περιοχής. 

Το νησιώτικο χρώμα συνδυάζεται αρμονικά με τα πηλιορείτικα στοιχεία.  Από τη διάσημη πηγή που αναβλύζει στην κεντρική πλατεία του χωριού, σύμφωνα με την παράδοση ήπιαν νερό οι Αργοναύτες προτού ξεκινήσουν το ταξίδι τους για την Κολχίδα. Τα σπίτια είναι αμφιθεατρικά χτισμένα με υπέροχη θέα προς τη θάλασσα. 

Ο παραλιακός δρόμος είναι γεμάτος μικρά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες, ουζερί, εστιατόρια καφέ και μπαρ, ενώ στις γύρω παραλίες υπάρχουν μικρά πολυτελή ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενες κατοικίες.

Όλα τα αξιοθέατα του Πηλίου είναι κοντά

Συνδυάζοντας πανέμορφα χωριά, ατμοσφαιρικούς ξενώνες σε ιστορικά αρχοντικά και mountain resorts, διαδρομές μέσα σε υπέροχη φύση, ωραίες παραλίες, πληθωρική τοπική κουζίνα και τσιπουροκατανύξεις, το Βουνό των Κενταύρων δεν είναι τυχαία ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα για όλες τις εποχές του χρόνου. 

Από τα φθινοπωρινά drives στα πορτοκαλοκόκκινα δάση μέχρι τις ανοιξιάτικες αποδράσεις για αγροτουρισμό και μάζεμα άγριων καρπών στο δάσος κι από τις χαλαρές «νησιώτικες» στιγμές στα καλοκαιρινά ψαροχώρια μέχρι το σκι ανάμεσα στις οξιές και τις αγριόλευκες στο χιονοδρομικό στα Χάνια, αποτελεί έναν προορισμό με πολλά διαφορετικά πρόσωπα. 

Τα κοντινά στον Βόλο χωριά του βορειοδυτικού Πηλίου Πορταριά και Μακρυνίτσα είναι από τα πιο κοσμικά και τουριστικά αναπτυγμένα, οι Μηλιές, οι Πινακάτες και η Βυζίτσα παραμένουν σημεία αναφοράς χάρη στα μοναδικά αρχοντικά τους, πολλά από τα οποία έχουν γίνει ξενώνες, τα πιο άγνωστα γειτονικά τους χωριά, όπως ο Άγιος Λαυρέντιος και ο Άγιος Γεώργιος Νηλείας διεκδικούν σταθερά τους πιο σοφιστικέ ταξιδιώτες, ενώ το ανερχόμενο ανατολικό Πήλιο με κέντρο την Τσαγκαράδα τραβά σαν μαγνήτης τους φυσιολάτρες, αφού προσφέρεται για περιπάτους και δραστηριότητες στη φύση. 

Το νότιο Πήλιο, με πανέμορφες παραλίες και γραφικούς οικισμούς όπως το Τρίκερι, ζωντανεύει κυρίως το καλοκαίρι και έχει το δικό του ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Πατήστε εδώ για να δείτε το χωρίο στο google-maps

Αν θέλεις να δεις περισσότερες φωτογραφίες πάτησε εδώ