Κεκάκια με φιστίκια Αιγίνης και κρέμα λεμονιού
<p>Λαχταριστά και υπέροχα!</p>
ΓΙΑ 10 ΤΕΜΑΧΙΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20΄
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15΄
ΨΗΣΙΜΟ: 1 ώρα
ΚΟΣΤΟΣ: € 0,40 το τεμάχιο
ΣΥΝΤΑΓΗ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΙΒΑ
Υλικά
100 γρ. ανάλατα φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα & 2-3 κ.σ. για το γαρνίρισμα
1 κ.γ. ζάχαρη άχνη
60 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη), σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
3 αβγά
125 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
¼ κ.γ. αλάτι
ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
1 κούπα κρέμα λεμονιού
Εκτέλεση
Στο μούλτι ρίχνουμε τα φιστίκια και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα). Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) και τη ζάχαρη και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 5-10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά. Ρίχνουμε τα μισά φιστίκια και μόλις ενωθούν με το υπόλοιπο μείγμα ρίχνουμε το μισό γάλα. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φιστίκια και το υπόλοιπο γάλα. Προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Γεμίζουμε 10 φορμάκια ή μια φόρμα με θήκες και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Ξεφορμάρουμε, γαρνίρουμε κάθε κεκάκι με 1 κ.σ. κρέμα λεμονιού και λίγα φιστίκια και σερβίρουμε.
TIP: Για ευκολία, χρησιμοποιήστε μια μεγάλη φόρμα με θήκες για μικρά κέικ. Θα τη βρείτε στα καταστήματα με σκεύη και εργαλεία ζαχαροπλαστικής.
ΠΗΓΗ: alatikaipiperi.gr