Οι fans της υγιεινής διατροφής και των βιολογικών προϊόντων γνωρίζουν τη «θαυματουργή» ρίζα konjac ως μέθοδο αποτοξίνωσης, αδυνατίσματος και καθαρισμού του εντέρου. Για όλους τους άλλους, το konjac είναι απλά η νέα υπερτροφή που απασχολεί τη Δύση και τους διατροφολόγους τον τελευταίο καιρό. Το konjac προέρχεται από την Ιαπωνία και είναι γνωστό εδώ και 2 χιλιάδες χρόνια. Χρησιμοποιείται σε σαλάτες, σε μακαρονάδες και στο ρύζι. Στη χώρα μας διατίθεται ως μορφή σκόνης και συμπληρωμάτων διατροφής, αποκλειστικά σε «πράσινα» καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Τι το κάνει όμως τόσο δημοφιλές; Το μυστικό του βρίσκεται σε μία φυτική ίνα που περιέχει τη γλυκομανάμη, η οποία βοηθά στον έλεγχο της πείνας, καθαρίζει το έντερο και έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες. Σύμφωνα με έρευνες που δημοσιεύθηκαν στα περιοδικά Diabetes Care και The American Journal of Clinical Nutrition, η γλυκαμανάνη βοηθά στον έλεγχο και στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2, στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού, στη βελτίωση της πέψης και τέλος στο αδυνάτισμα και στην καύση λίπους.

πηγή: faysbook.gr