Μια πρώτη γεύση από τη χολιγουντιανή βερσιόν της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας δίνει το τρέιλερ του sequel των «300» με τίτλο «300: the rise of an empire», που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες τον Μάρτιο του 2014.

Παρά το γεγονός ότι οι 300 του Λεωνίδα και η Μάχη των Θερμοπυλών ουδεμία σχέση είχαν με τον Θεμιστοκλή και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, η εταιρία παραγωγής Legendary Pictures δεν διστάζει να βαφτίσει τη μία ταινία sequel της άλλης, επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί εμπορικά την τεράστια επιτυχία των «300».

Στον ρόλο του Θεμιστοκλή θα δούμε τον Αυστραλό ηθοποιό Σάλιβαν Στέιπλετον, ο οποίος θα έχει στο πλευρό του την Εύα Γκριν, τον Κάλαν Μάλβεϊ, τον Χανς Μέθεσον και τον Τζακ Ο' Ντόνελ. Η Λένα Χίντεϊ, ο Ροντρίγκο Σαντόρο και ο Ντέβιντ Γουένχαμ θα επιστρέψουν στους ρόλους που είχαν στην πρώτη ταινία, ενώ τη σκηνοθεσία αυτή τη φορά υπογράφει ο Νόαμ Μούρο.

Το σενάριο, εκτός από το πολεμικό σκέλος, επικεντρώνεται και στην ιστορία του βασιλιά Ξέρξη, ενώ κάνει αναφορές και στη Μάχη του Μαραθώνα. Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν εξ ολοκλήρου στη Σόφια της Βουλγαρίας, ωστόσο η παραγωγή βγήκε εκτός προγράμματος κατά περίπου επτά μήνες, εξαιτίας καθυστερήσεων.