Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία, με 6,3% δίνει και νέα δημοσκόπηση, της Alco που παρουσιάσθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open. Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται σε 5,6 μονάδες, έναντι 5,9 μονάδων στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.

 Ειδικότερα, τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου διαμορφώνονται ως εξής:

 ΝΔ 26,4%

ΣΡΙΖΑ: 20,8%

ΧΑ: 5%

ΚΙΝΑΛ: 5%

 ΚΚΕ: 4,4%

 

Αντίστοιχα με αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ: 29,9%

ΣΥΡΙΖΑ: 23,6%

ΧΑ: 5,7%

ΚΙΝΑΛ: 5,7%

ΚΚΕ: 5%

 To 30% των αναποφάσιστων προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 15% είχε ψηφίσει ΝΔ στις προηγούμενες εθνικές εκλογές. Ωστόσο, ένας στους πέντε από τους αναποφάσιστους δεν δηλώνει την κομματική του προέλευση. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας το 20% απαντά ότι ευνοείται ο ΣΥΡΙΖΑ από τη σκληρή αντιπαράθεση, ενώ το 12% ότι ευνοείται η ΝΔ. Η πλειονότητα ωστόσσο πιστεύει ότι δεν ευνοείται κανένας.

 Το 51% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα έπρεπε να γίνει debate μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη, έναντι 39% που απαντά όχι. 

 Το 28% απαντά ότι η πολιτική Μητσοτάκη ευνοεί τα οικονομικά της οικογένειας του (έναντι 29% τον περασμένο μήνα). Για τον κ.Τσίπρα τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 23% (έναντι 22 % τον περασμένο μήνα)

prothesi_psifoy_egkira

 Στην παράσταση νίκης σε ποσοστό 55% πιστεύει ότι θα κερδίσει η ΝΔ έναντι17% που έχει αυτή την αντίληψη για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΡΙΖΑ πάντως, εξακολουθεί να εμφανίζει χαμηλή συσπείρωση (51%). Αντίστοιχα η συσπείρωση της ΝΔ βρίσκεται στο 8%%.

prothesi_psifoy