Ψήφο εμπιστοσύνης ή αποδοκιμασίας στην άκρατη παροχολογία που υπονομεύει την οικονομία (όπως διαπιστώνουν δανειστές και Οίκοι Αξιολόγησης) χαρακτήρισε την ψήφο της Κυριακής ο Αλέξης Τσίπρας. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, μοίρασε και νέες υποσχέσεις για κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου πριν τις εθνικές εκλογές.

Τόνισε, πάντως, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ισχύσει η μείωσή του, ενώ για τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, ο πρωθυπουργός είπε πως «θα ‘ρθει και αυτή η ώρα».
Ουσιαστικά ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ για να εκβιαστούν οι Ευρωπαίοι: «Την Κυριακή έχουμε ευρωπαϊκές εκλογές. Τα μέτρα αυτά είναι 'ψήφος εμπιστοσύνης'. Αν το αποτέλεσμα της κάλπης δώσει στους Ευρωπαίους το δικαίωμα να αμφισβητήσουν τα μέτρα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης δεν εγγυάται ότι θα συνεχιστούν τα μέτρα αυτά κι ότι θα διατηρηθούν» ισχυρίστηκε.

«Ο λόγος για τον οποίο δεν έχουμε αντιδράσεις από τους δανειστές, είναι ότι ξέρουν πως αν αντιδράσουν τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πάρει 50% στις εκλογές. Η κάλπη αυτή είναι ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα αυτά ή ψήφος ακύρωσης τους. Είναι ξεκάθαρο αυτό, το δείχνουν και οι δηλώσεις του κ. Βέμπερ. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εμμονικοί με την λιτότητα. Ο ελληνικός λαός έκανε θυσίες για να κρατήσει όρθια την Ευρώπη, όχι μόνο την Ελλάδα, τόσο στην οικονομία, όσο και στο Προσφυγικό, που κρατάμε όρθια την Ευρώπη» πρόσθεσε. 
Όσο για την «13η σύνταξη» που εξόργισε τους δικαιούχους, είπε: «Εγώ πιστεύω ότι αυτό το 300άρι, το 400άρι ευρώ δεν θα πάει στον κουμπαρά, αλλά θα πάει στην αγορά, στην πραγματική οικονομία κι έτσι θα ενισχυθεί η οικονομία».