Στο κενό έπεσε ένα ακόμη σχέδιο της Αστυνομίας για την αναχαίτιση των συντονισμένων ενεργειών από αντιεξουσιαστές ως ένδειξη συμπαράστασης στον πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες τέτοιες επιθέσεις σε γραφεία κομμάτων, υποψηφίων, σε υπηρεσίες, καταστήματα, σε εκδηλώσεις πολιτικές κτλ ενώ όπως προκύπτει από τις αναρτήσεις των ομάδων υποστήριξης του «φαρμακοχέρη της 17Ν» αναμένεται κορύφωση τους (σς το απόγευμα έχει προγραμματιστεί νέα πορεία από το Μοναστηράκι).
Η καταδρομική και παράλληλη δράση τους, έχει ξανασυμβεί σε δύο περιπτώσεις και τουλάχιστον θα έπρεπε να προβληματίσει τις αστυνομικές αρχές.

Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο του 2018 η Αθήνα είχε κινδυνεύσει να τιναχθεί στον αέρα από τους κουκουλοφόρους οι οποίοι ανά ομάδες των 15-20 ατόμων επέδραμαν σε τράπεζες, επιχειρήσεις, γραφεία, πανεπιστήμια κτλ προειδοποιώντας ότι θα ισοπέδωναν την πόλη αν δεν ικανοποιούνταν τα αιτήματα του συλληφθέντος για κατασκευή βομβών Ντίνου Γιαγτζόγλου.
Περαιτέρω στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου 100 αντιεξουσιαστές μαζεύτηκαν από το … πουθενά στις οδούς Γλάδστωνος, Γ' Σεπτεμβρίου και Χαλκοκονδύλη και επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας. Οι επιτελείς της ΕΛΑΣ έμειναν με την απορία για το πώς κατάφεραν να συγκεντρωθούν και να οργανωθούν χωρίς να τους πάρει κανείς χαμπάρι και χωρίς να χρησιμοποιήσουν τεχνολογικά μέσα επικοινωνίας που θα μπορούσαν να εντοπιστούν.
Έως τα σήμερα τα ερωτήματα μένουν αναπάντητα. Στα υψηλά πατώματα της Αστυνομίας άρχισαν τώρα να αντιλαμβάνονται ότι δεν πρόκειται για ολιγάριθμες «συμμορίες» αλλά για κινηματικού χαρακτήρα οργανώσεις που δεν αναχαιτίζονται μόνο με κατασταλτικά μέτρα.