Το διεθνή διασυρμό της χώρας έχει προκαλέσει η νέα καταδρομική του Ρουβίκωνα, αυτή τη φορά στο Ναό της Δημοκρατίας, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον ισοβίτη τρομοκράτη της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα.
Πέρα από τα προφανή ερωτηματικά για το κατά πόσο τελικά φυλάσσεται ένα από τα καλύτερα σημεία σε όλη τη χώρα, μιλάμε για το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, οι πολιτικοί συμβολισμοί έρχονται να ενισχύσουν την εικόνα μιας ιδιότυπης κατάστασης ανοχής της κυβέρνησης απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα.
Η επίθεση προκάλεσε σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση, ενώ ενδεικτική της δυσκολίας του Μαξίμου είναι ότι χρειάστηκε να περάσουν ώρες έως ότου εκδοθεί τελικά μια λακωνική δήλωση καταδίκης.
Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρουβίκωνας φτάνει μέχρι τα σκαλοπάτια της Βουλής. Το 2017 έφτασαν μέχρι εκεί, αλλά πρόλαβε ο αστυνομικός και έκλεισε την πόρτα.
Τότε βέβαια ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, είχε κάνει λόγο για «απλή έκφραση διαμαρτυρίας». Αυτή τη φορά αντέδρασε πιο έντονα...
 
O μοναδικός που συνελήφθη για την υπόθεση είναι ένας 37χρονος, ιδρυτικό στέλεχος του Ρουβίκωνα.  Ο συγκεκριμένος έχει απασχολήσει δεκάδες φορές την Αστυνομία και έχει στο ενεργητικό του πολλές προσαγωγές και συλλήψεις.

Η τελευταία φορά που είχε συλληφθεί ήταν μετά την «παρέμβαση» του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εξωτερικών, τον Απρίλιο. Τότε, τα μέλη της αναρχικής ομάδας είχαν ανοίξει πανό και είχαν πετάξει τρικάκια έξω από το κτίριο και η αστυνομία είχε προχωρήσει σε 17 προσαγωγές.

Ο Ρουβίκωνας έχει κάνει άλλα δύο «ντου» στη Βουλή, στα οποία είχε δώσει το παρών και ο 37χρονος που συνελήφθη για την τελευταία επίθεση. Τον Απρίλιο του 2015 μέλη του Ρουβίκωνα διέσχισαν τον προαύλιο χώρο, έφτασαν στην είσοδο της Βουλής και άνοιξαν πανό υπέρ της απελευθέρωσης απεργών πείνας, ανάμεσά τους ο Σάββας Ξηρός.

Τον Ιούλιο του 2017, 25 μέλη του Ρουβίκωνα είχαν αιφνιδιάσει τους αστυνομικούς, έφτασαν στην είσοδο της Βουλής για τους βουλευτές, πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα για την Ηριάννα.