Τους οικονομικούς στόχους της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε, κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας του στο Περιστέρι, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο σύνθημα «Δουλειές για όλους αντί για επιδόματα» που συνοψίζει το οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης που προτείνει η ΝΔ για την επόμενη ημέρα. «Θέλουμε ανάπτυξη με προκοπή για όλους, που θα έρθει μέσα από τη μείωση των φόρων και τις επενδύσεις που θα φέρουν πολλές νέες, καλοπληρωμένες, δουλειές», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της Ν.Δ.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα μέτρα ανάπτυξης για την επόμενη ημέρα, σημείωσε: «Δεν χρειάζονται πολλά – τέσσερις δέσμες μέτρων χρειάζονται:

Πρώτον: Διατήρηση του αφορολόγητου.

Καταργούμε αμέσως τη μείωση που ψήφισε μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ και στερεί από όλους μία ολόκληρη σύνταξη και έναν ολόκληρο μισθό κάθε χρόνο. Γιατί αυτοί που κατήργησαν το ΕΚΑΣ και παίρνουν 2.000 ευρώ από κάθε συνταξιούχο, δηλώνουν τώρα προστάτες του. Αυτοί που έφεραν δεκάδες νέους φόρους και περικοπές, εμφανίζονται υπέρ των αδυνάμων. Και οι ίδιοι, που με το αφορολόγητο καταργούν την 12η σύνταξη, βαφτίζουν τώρα ένα εφάπαξ επίδομα ως δήθεν «13η σύνταξη». Αλλά κι αυτό το παραμύθι είχε κοντά πόδια: Μόλις οι συνταξιούχοι είδαν τα λεφτά που παίρνουν, κατάλαβαν το νέο ψέμα. Διαπίστωσαν πως τα λίγα αυτά ευρώ, δεν ήταν παρά ένα αντίδωρο για την εξαγορά της ψήφου τους. Την Κυριακή, λοιπόν, οι συνταξιούχοι θα στείλουν το δικό τους λογαριασμό στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεύτερον: Ο πρώτος φορολογικός συντελεστής μειώνεται από 22% σήμερα, στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ.

Καθιερώνεται αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Δωρεάν πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς. Και 2.000 ενίσχυση για κάθε νέο Ελληνόπουλο που θα γεννιέται. Γιατί για μας έχει μεγάλη αξία να στηρίζουμε την οικογένεια, να είμαστε δίπλα στα νέα ζευγάρια.

Τρίτον: Ο φόρος των επιχειρήσεων θα πέσει από το 28% σήμερα στο 20%, μέσα σε δύο χρόνια. Και στα μερίσματα από το 10% στο 5% αμέσως.

Καταργούμε το τέλος επιτηδεύματος. Ενώ με τη Ν.Δ οι συντελεστές ΦΠΑ θα είναι 11% και 22% αντί για 13% και 24% σήμερα. Το κράτος παύει να είναι συνέταιρος του μικρού επιχειρηματία και του ελεύθερου επαγγελματία. 

Τέταρτον: Ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται κατά 30% οριζοντίως για όλους τους Έλληνες -και παντού στη χώρα».