Την ικανοποίησή του για το χθεσινό αποτέλεσμα εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνεδρίαση των τομεαρχών που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην οδό Πειραιώς. Όπως τόνισε στα γαλάζια στελέχη, όλα δείχνουν πως η ΝΔ εκλέγει 8 ευρωβουλευτές και πως είναι το πιο ενισχυμένο κόμμα μέσα στο ΕΛΚ. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρεί αδιαπραγμάτευτο το ΕΛΚ να δικεδικήσει την προεδρία της Κομισιόν.

«Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Η στρατηγική μας απεδείχθη ορθή, αλλά και αποτελεσματική, καθώς αποδείχθηκε ότι μπορεί ένα Κεντροδεξιό κόμμα να περιθωριοποιήσει την Ακροδεξιά και ταυτοχρόνως να διευρυνθεί προς το Κέντρο» ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρταίας.

Για τις περιφερειακές εκλογές ο κ Μητσοτάκης υπενθύμισε πως «έχουμε ήδη εκλέξει από την πρώτη Κυριακή 5 περιφερειάρχες και μπορούμε κάλλιστα να κερδίσουμε 12 περιφέρειες από τις 13».

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε τη στήριξη όλων των βουλευτών, κυρίως στις περιφέρειες που έχουν απέναντι υποψηφίους άλλων κομμάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στην Πελοπόννησο.

Είπε επίσης ότι θεωρεί μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι, από την ανάλυση των exit polls, προκύπτει ότι η ΝΔ προηγείται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, δίνοντας έμφαση στην ομάδα 17-24, κάτι που αποδεικνύει ότι το κόμμα έχει μέλλον και δεν απευθύνεται μόνο στις μεγαλύτερες ηλικίες, όπως του καταλογίζουν οι αντίπαλοι.

Αναφορά στην αυτοδυναμία: Δεν θέλουμε να βάζετε ποσοτικούς στόχους, μένουμε σε αυτό που έχουμε πει ότι, ακόμα και αν έχουμε αυτοδυναμία, θα επιδιώξουμε τις ευρύτερες δυνατές κοινοβουλευτικές και πολιτικές συναινέσεις και το διακύβευμα των εκλογών θα το προσδιορίσω εγώ, με μια τοποθέτησή μου εντός της εβδομάδας.

Ως προς τη στρατηγική, Δεν θα μπούμε στον πειρασμό της παροχολογίας, δεν θα πλειοδοτήσουμε σε παροχές, δεν θα αλλάξουμε στρατηγική, θα παραμείνουμε υπεύθυνοι και μετριοπαθείς για όσα έχουμε υποσχεθεί

Οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν όχι μόνο για τις βασικές μας δεσμεύσεις, τη μείωση φόρων, τις καλές δουλειές και την ασφάλεια για όλους, αλλά και για ένα άλλο ήθος και ύφος εξουσίας.