Την έκπληξη στον δήμο Θεσσαλονίκης έκανε ο ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, που προσπέρασε δύο πρώην υπουργούς: τον Γιώργο Ορφανό και την Κατερίνα Νοτοπούλου.

Ο κ. Ζέρβας θα αντιμετωπίσει στον β’ γύρο την κομματική υποψηφιότητα της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Ταχιάο, για τον δημαρχιακό θώκο. Στο πλευρό του Κωνσταντίνου Ζέρβα βρίσκονται και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που στήριξαν από την πρώτη στιγμή την υποψηφιότητά του αλλά και πολλοί άνθρωποι της πόλης που πιστεύουν στο όραμά του για τη Θεσσαλονίκη.

Σε ό,τι αφορά τη θέση του ίδιου στον πολιτικό χάρτη, ο Κωσνταντίνος Ζέρβας προέρχεται από τον ευρύτερο κεντρώο πολιτικό χώρο. Το 2015, κατέβηκε συμβολικά ως προτελευταίος στη λίστα της Νέας Δημοκρατίας για την Α’ Θεσσαλονίκης. Όσοι τον γνωρίζουν από κοντά, κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο με φιλελεύθερες αρχές και πεποιθήσεις που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο κ. Ζέρβας έχει να επιδείξει σημαντικό έργο σε όλους τους τομείς της Θεσσαλονίκης, με πρώτο τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Πιο συγκεκριμένα, έχει διατελέσει αιρετό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Σωματείου Π.Α.Ο.Κ, Αντιδήμαρχος Κινητοποίησης των Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (Ε.Τ.Ο.Σ.) της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι «γέννημα θρέμμα» Θεσσαλονικιός, η οικογένειά του συνδέεται παραδοσιακά με την πόλη (Τελλόγλειο Ίδρυμα) ενώ ο πατέρας του είχε συνδέσει το όνομά του με την ανέγερση του γηπέδου της Τούμπας.

ΤΟ ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡ…

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας αντιμετωπίστηκε ως αουτσάιντερ από τις υποψηφιότητες που είχαν λάβει κομματική στήριξη. Κανείς δεν περίμενε να βρεθεί στο β’ γύρο όταν οι υπόλοιποι είχαν τη στήριξη κομματικών ή επιχειρηματικών παραγόντων. Ως άνθρωπος της πόλης με δική του επιχειρηματική δράση, χρηματοδότησε ο ίδιος την καμπάνια του.

Σε ό,τι αφορά το ψηφοδέλτιό του, επέλεξε να το στελεχώσει με ανθρώπους από διάφορους πολιτικούς χώρους. Μεταξύ των υποψηφίων, υπάρχουν άνθρωποι από τον χώρο της κεντροδεξιάς και της Ν.Δ. αλλά και από τον χώρο του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αυτοδιοικητικός χαρακτήρας της παράταξής του είναι σαφής ενώ, ανάμεσα στους υποψηφίους που στηρίζουν το «Ναι στη Θεσσαλονίκη», βρίσκονται και αρκετοί νέοι πόλιτες.

...ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ

Το ιδιαίτερο γνώρισμα στην καμπάνια του Κωνσταντίνου Ζέρβα ήταν ότι ενδιαφέρθηκε για θέματα αυτοδιοίκησης που απασχολούν τη Θεσσαλονίκη. Εκεί που οι κ.κ. Ταχιάος και Νοτοπούλου μιλούσαν για την κομματική αντιπαράθεση και την ανάγκη του ενός κόμματος να βγει μπροστά έναντι του άλλου, ο κ. Ζέρβας μιλούσε για την ανάγκη να μαζευτούν να σκουπίδια, να καθαρίσουν οι δρόμοι και να υπάρξει μία νέα δυναμική σε ό,τι αφορά την τουριστική ανάπτυξη και την ανάδειξη των αναγκών του πολίτη στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων του δημάρχου.

Εξάλλου, αυτό μαρτυρούν και οι «ομπρελίτσες» που επέλεξε ως σύμβολο της παράταξής του για να συμβολίσει τις ομπρέλες στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.

Τέλος, εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η καμπάνια του υποψηφίου δημάρχου που, από την πρώτη κιόλας ημέρα, έδωσε έναν νεανικό και καινοτόμο χαρακτήρα. Δράσεις με αυτοδιοικητικό χαρακτήρα, καλαίσθητο περιεχόμενο στα social media και μια προσπάθεια να προσελκύσει νέο κόσμο στην κάλπη που, όπως φαίνεται, απέδωσε τα μέγιστα.