Έχουν περάσει δύο 24ωρα από τις εκλογές και στο ΥΠΕΣ ακόμα δεν έχουν ενσωματώσει όλες τις ψήφους. Τη στιγμή που σε χώρες με τετραπλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα και με αντίστοιχα πολλές κάλπες την Κυριακή 26 Μαΐου, αλλά και με αντίστοιχη απροθυμία στην προσέλευση μελών εφορευτικής επιτροπής, το 100% των αποτελεσμάτων ήταν γνωστό λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η Ισπανία.

Σε κάθε περίπτωση, ο ρυθμός ενσωμάτωσης των αποτελεσμάτων παρατείνει την αγωνία αρκετών. Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα, το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, το οποίο κρέμεται από μία κλωστή για το αν θα πάρει την έδρα στην Ευρωβουλή. Με την ενσωμάτωση το 91%, το κόμμα είναι στο 3,01%.

Διανύουμε ήδη το δεύτερο 24ωρο μετά τις εκλογές και σε κάποιους δήμους η αγωνία των υποψηφίων συνεχίζεται, με τον δεύτερο και τον τρίτο να βρίσκονται ακόμη σε ένα μπραντεφέρ με την ελπίδα να κατακτήσουν την πολυπόθητη δεύτερη θέση που θα τους οδηγήσει στον δεύτερο γύρο.
Στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ταχιάος έχει κλειδώσει την πρωτιά με ποσοστό 22,35%, ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι ακόμα ξεκάθαρα με τους δύο υποψηφίους που έπονται, οι οποίοι μετρούν και… ξαναμετρούν κάθε ψήφο ελπίζοντας.

Με το 90,74% της ενσωμάτωσης, μόλις 320 ψήφοι χωρίζουν τον Κώστα Ζέρβα και τον Γιώργο Ορφανό. Ο κ. Ζέρβας είναι στη δεύτερη θέση με 16.589 ψήφους, αλλά ο κ. Ορφανός είναι πολύ κοντά, με 16.269 ψήφους.

Θρίλερ παίχτηκε και στο Αιγάλεω, όπου η μονομαχία αφορούσε στην κατάκτηση της πρώτης θέσης. Τελικά, ο νυν δήμαρχος Μπίρμπας Δημήτρης τερμάτισε πρώτος με 8.495 ψήφους έναντι 8.484 του Γιάννη Γκίκα. Μόλις 11 ψήφοι.