Με έντονο τρόπο αντέδρασε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, στην επιστολή Καλογήρου προς την ΝΔ, με την οποία ζητάει να οριστεί με συναίνεση μόνο των δύο κομμάτων η νέα ηγεσία στη Δικαιοσύνη.

Η Φώφη Γεννηματά σε δήλωσή της κάνει λόγο για «δικομματικά παιχνίδια» με την Δικαιοσύνη και επισημαίνει την ανάγκη για επιλογή ηγεσίας του Αρείου Πάγου με ευρύτερη συναίνεση.

Οπως επισημαίνει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ: «Η δικομματική συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ούτε αντιμετωπίζει, ούτε διορθώνει την θεσμική ακροβασία που επιχειρείται. Η διασφάλιση της ανεξαρτησίας και του κύρους της Δικαιοσύνης, απαιτεί αξιοκρατική επιλογή για την ηγεσία της με ευρύτερη συναίνεση. Τα δικομματικά παιχνίδια με την Δικαιοσύνη, πρέπει τώρα να σταματήσουν».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης, στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ενημέρωση με τους δημοσιογράφους, είπε πως «αν ο κ. Μητσοτάκης αποδεχθεί- την πρόταση Καλογήρου για συναινετική αναζήτηση των νέων επικεφαλής των Ανωτάτων Δικαστηρίων- τότε θα πρόκειται για ακόμη μια ένδειξη ότι υπάρχουν υπόγειες συζητήσεις και συνεννοήσεις».

Προσέθεσε ότι το timing είναι προβληματικό, απαράδεκτο και αντισυνταγματικό και οτι είναι αντιδημοκρατικό να προχωρήσει η κυβέρνηση τώρα, σε ορισμό προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.