Διαφωνίες, έντονες αντιπαραθέσεις που έφτασαν μέχρι και στην αποχώρηση κάποιων μελών από το Υπουργικό Συμβούλιο είχαμε στην σύσκεψη κατά την οποία μετά από… απαίτηση του Αλέξη Τσίπρα συζητήθηκαν οι αλλαγές στην δικαιοσύνη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από την έντονη διαφωνία του κ. Πιτσιόρλα που αποχώρησε και από την συνεδρίαση την αντίθεσή τους εξέφρασαν ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, αλλά και ο Γιώργος Σταθάκης, υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, οι οποίοι επεσήμαναν ότι έγιναν λάθος χειρισμοί με αποτέλεσμα να υπάρχουν παρερμηνείες. Τον προβληματισμό του φέρεται να εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, κυρίως ως προς τους επικοινωνιακούς χειρισμούς, χωρίς ωστόσο να φέρει αντιρρήσεις.

 Ακολούθησε έντονη συζήτηση με αλλεπάλληλες αντιπαραθέσεις μεταξύ των δύο απόψεων. Η πλειοψηφία του υπουργικού συμβουλίου τάχθηκε τελικώς υπέρ της εισήγησης του Αλέξη Τσίπρα, συνεκτιμώντας τις ψήφους που είχαν πάρει οι δύο ανώτατες δικαστές στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και μάλιστα το ότι οι δύο κυρίες ισοψήφισαν.