Οπως και την προηγούμενη Κυριακή, έτσι και σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης ήταν από τους πρώτους που προσήλθε στις κάλπες, προκειμένου να ψηφίσει για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο κ. Χαρίτσης ψήφισε στην Καλαμάτα, περίπου στις 7:30 το πρωί της Κυριακής. «Ο υπουργός Εσωτερικών έχει τη θεσμική υποχρέωση να δίνει το παράδειγμα σε όλους τους πολίτες για την ανάγκη παρουσίας στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, για αυτό και εγώ όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, επέλεξα να συμμετέχω κατά τις εκλογές στην έναρξη της διαδικασίας», δήλωσε.

 Αναφερόμενος στις εκλογές, τις χαρακτήρισε τις πιο δύσκολε που έχουν οργανωθεί ποτέ στην Ελλάδα. «Για εμάς στο υπουργείο Εσωτερικών ολοκληρώνεται μία επίπονη δουλειά, που ξεκίνησε εδώ και αρκετούς μήνες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία τις πιο δύσκολες εκλογές που έχουν οργανωθεί ποτέ στο ελληνικό κράτος. Ήταν μία προσπάθεια συντονισμού όλων των κρατικών φορέων που στέφτηκε με επιτυχία», δήλωσε ο κ. Χαρίτσης.