Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο Πρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στις κάλπες καθώς όπως δήλωσε «η αυτοδιοίκηση είναι πυλώνας της Δημοκρατίας μας».

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσήλθε λίγο μετά τις 11.30 στο εκλογικό του τμήμα στην Κηφισιά, συνοδευόμενος από υποψηφίους και στελέχη του κόμματος.

«Οι πολίτες πρέπει να συμμετέχουν στις εκλογές, γιατί είναι η γιορτή της Δημοκρατίας» ανέφερε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε την μεγάλη σημασία που έχει η συμμετοχή των ψηφοφόρων κυρίως στις περιοχές που υπάρχει μόνο μία κάλπη. «Όπου το αποτέλεσμα κρίθηκε την πρώτη Κυριακή και υπάρχει μόνο μία κάλπη, κυρίως εκεί πρέπει οι πολίτες να σπεύσουν για να δώσουν την ψήφο τους», τόνισε χαρακτηρίζοντας την τοπική αυτοδιοίκηση ως τον πυλώνα της Δημοκρατίας.

 Να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρέστη στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καλογρέζας, όπου συλλειτούργησαν  ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ.κ. Γαβριήλ με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρο.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, εξερχόμενος από τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καλογρέζας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ συγκινημένος που υποδεχόμαστε σήμερα στη Νέα Ιωνία τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο. Είναι ένας άξιος Ιεράρχης, ο οποίος αναλαμβάνει την Αρχιεπισκοπή Αμερικής σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία. Οι ελπίδες και η αγάπη όλων μας τον συνοδεύουν στο δύσκολο έργο το οποίο αναλαμβάνει: να διακονήσει την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και με αυτόν τον τρόπο να επιβεβαιώσει την ενότητα της Εκκλησίας.

 Του εύχομαι από καρδιάς καλή δύναμη στο δύσκολο έργο το οποίο αναλαμβάνει».