Τον ανώτατο άρχοντα της χώρας «καρφώνει» εμμέσως πλην σαφώς, χωρίς να αναφέρει το όνομά του, ο επικεφαλής της MRB, Δημήτρης Μαύρος για παρεμβάσεις μέσω γραπτών μηνυμάτων σε δημοσκόπους για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και τον Παναγιώτη Τζένο.

Ο έμπειρος δημοσκόπος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα σας πω ότι από αυτά τα οποία μπορώ να γνωρίζω και από κάποια sms, τα οποία έχω πάρει στα χέρια μου και τα οποία από πιο ψηλά δεν μπορούν να έχουν έρθει μέχρι εμένα, δηλαδή σκεφτείτε ποιος είναι ο ανώτατος άρχων της χώρας, μου έστειλε προσωπικό sms. Ζητώντας ούτε λίγο ούτε πολύ απολογίες και λοιπά και λοιπά. Αυτό καταρχήν δείχνει ότι δεν ήταν σκόπιμη προπαγάνδα από την δική τους πλευρά να βγάζουν άλλα νούμερα από αυτά που έβγαζαν. Δυστυχώς για εκείνους έβλεπαν αυτά τα νούμερα τα οποία διέδιδαν και αυτό σημαίνει ότι υπήρχαν μέσα στην κυβέρνηση επιεικώς εγκληματίες, εγκληματίες για το ίδιο τους το κόμμα».

Ακούστε το ηχητικό:Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Μαύρος αναφέρει: «Όταν βγαίνει ο ανώτατος άρχων της χώρας και επιμένει ότι η διαφορά είναι μικρή τότε αυτό μπορεί να σημαίνει για το εκλογικό σώμα στο οποίο απευθύνεται, μπορεί και να σήμαινε μέσα στο μυαλό των ψηφοφόρων, ότι «εντάξει αφού είναι έτσι τα πράγματα ας παώ να ψηφίσω κάτι άλλο» ή «όχι και τόσο» γιατί αν βγει τόσο δεν θα έχει πάρει το μήνυμα. Και μπορεί να έπεσαν με τα μούτρα, αν θέλετε, να ψηφίσουν κάτι άλλο ή να μην πάνε να ψηφίσουν».

Ακούστε το ηχητικό;:

Με την καταγγελία του αυτή ο κ. Μαύρος «δείχνει» συγκεκριμένο πρόσωπο χωρίς να το κατονομάζει, αλλά αναφέρει την ιδιότητά του ως «ανώτατο άρχοντα» της χώρας, τίτλος που αποδίδεται συνήθως στον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα, χωρίς όμως να αποκλείεται οι δηλώσεις του κ. Μαύρου να αφορούσαν και άλλον ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο στο Μαξίμου. Το ερώτημα που τίθεται αφορά τους λόγους που ενεπλέκη το πρόσωπο που ορίζεται ως «ανώτατος άρχων της χώρας» και το ενδιαφέρον που φέρεται να έδειξε προσωπικά σχετικά με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων πριν τις Ευρωεκλογές αλλά και τις πρώτες ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης της προηγούμενης Κυριακής.

«Αξιόπιστες οι ελληνικές δημοσκοπήσεις»

Στη συνέντευξή του ο κ. Μαύρος υπεραμύνθηκε του έργου των ελληνικών εταιρειών δημοσκοπήσεων: «Θέλω να πω ότι οι ελληνικές πολιτικές έρευνες είναι οι ακριβέστερες στον κόσμο. Σας λέω ότι σε μεγάλες χώρες όπως είναι η Βρετανία, χάνονται οι πρώτοι, χάνονται τα πολιτικά μηνύματα, σκεφτείτε τι έγινε με το Brexit σε σχέση με τη Μέι, σκεφτείτε τι έγινε με τον Τραμπ και σκεφτείτε ότι εμείς βρήκαμε το "όχι" απλά δεν βρήκαμε τη διαφορά. Όπως επίσης βρίσκαμε και το λέγαμε ακόμα και τον νικητή προεκλογικά και στο exit poll τον Σεπτέμβριο του 2015 και πάλι κανένας δεν άκουγε γιατί έχουμε κακομάθει την Ελλάδα οι πολιτικές έρευνες να πιάνουν, μέχρι τότε τουλάχιστον, το αποτέλεσμα στο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο, αγνοώντας ότι η κοινωνία είναι πλέον τόσο ρευστή που είναι αδύνατον να συμβαίνει αυτό το πράγμα».

Υπενθύμισε ακόμη ότι «ακούσαμε πάρα πολλές φορές τη λέξη λαμόγια, τη λέξη απατεώνες, τη λέξη συνεχώς αποτυγχάνετε, πράγματα τα οποία κατέρρεαν με το καλημέρα που ξεστομιζόντουσαν», ενώ στην παρατήρηση του Παναγιώτη Τζένου πως «αυτά είναι μόνο τα λιγότερα, γιατί εγώ θυμάμαι και υπουργούς να καλούν να παρέμβει εισαγγελέας για τις εταιρείες» απάντησε: «Είναι κρυμμένο μέσα στις λέξεις λαμόγια και απατεώνες όλο αυτό».