«Νομίζω ότι το έβλεπε ο κάθε άνθρωπος ο οποίος δεν χρειαζόταν να εθελοτυφλεί ή να κλείνει τα μάτια του με παρωπίδες, έβλεπε ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει εδώ και πάρα πολύ καιρό» δήλωσε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και σχολιάζοντας τις εκλογές.

«Συνεχίζουν ακόμα να λένε ότι φταίει η αποχή, να λένε ότι δεν κατάλαβε ο κόσμος το πρόγραμμά μας, δεν λένε ότι δεν κάναμε εμείς τη δουλειά μας καλά. Δεν ακούστηκε ούτε η λέξη συγνώμη ούτε η λέξη συγχαρητήρια... σημαντικότερο και από τα δύο αυτά είναι η ενσυνείδηση, δηλαδή ότι βάζω στη σκέψη μου, πέραν της λογικής και ένα συναίσθημα για να κατανοήσω τι είναι αυτό που έχω κάνει στον κόσμο γιατί ο κόσμος με απορρίπτει τόσο πολύ» συνέχισε.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει ότι ο ίδιος είναι το πρόβλημα για το ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν ξέρω αν το έχει καταλάβει ή όχι σίγουρα όμως δεν είναι εύκολο να τον αμφισβητήσουν ακόμα και μετά από αυτή την ήττα. Στις συναντήσεις αυτές τις μέρες με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , δύο-τρεις από αυτούς μου είπαν 'κανει καλό και η ήττα, να καταλάβει κανείς και να μάθει και να μπορέσει να εκπαιδευτεί και σε αυτό'. Διότι ο κ. Τσίπρας από τότε που εισήρθε στο στίβο της δημόσιας ζωής, από μαθητής, εν συνεχεία στον πολιτικό στίβο όλα έχουν έρθει πάρα πολύ θετικά άρα λοιπόν η ήττα ελπίζω να του δώσει να καταλάβει ποια ήταν τα προβλήματα τα οποία είχε ο ίδιος. Γιατί όπως έχω πει ο κ. Τσίπρας μπορεί θα θεωρούσε ότι κάνει μεγάλη υποχώρηση στο θέμα της Μακεδονίας με το να βάλει μπροστά το Βόρεια αλλά δεν αντιλαμβανότανε τι ακριβώς σημαίνει αυτό για την ψυχή του Έλληνα και τι σημαίνει για την ιστορία. Προσπάθησε να επιβάλλει ιδεοληψίες της Αριστεράς οι οποίες έχουν αποδειχθεί φρούδες ως ελπίδες και έχουν αποδειχθεί λανθασμένες ως πρακτικές στις χώρες εκείνες που εφαρμόστηκαν.»

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι το αποτέλεσμα των εκλογικών αναμετρήσεων ήταν μόνο αρνητική ψήφος στον κ. Τσίπρα ή ήταν ρεύμα υπέρ της ΝΔ: «Όταν έχουμε τόσο μεγάλες διαφορές δημιουργούνται ρεύματα, τα ρεύματα αυτά σημαίνουν αποδοχή του νέου αυτού που έρχεται και πλήρης απόρριψη του παλαιού.»

Για τις εθνικές εκλογές, δήλωσε αισιόδοξος ότι η ΝΔ θα έχει αυτοδυναμία. «Τώρα πια στην Ελλάδα το διακύβευμα είναι 'ρεαλισμός στην εξουσία' και αυτό σημαίνει ρεαλισμός στη διακυβέρνηση της χώρας, σημαίνει αντιλαμβανόμαστε τι πραγματικά έχει ανάγκη ο έλληνας πολίτης και κινούμαστε. Όχι συρόμενοι πίσω από μικροπολιτικές ή μικροκομματικές ανάγκες αλλά από πραγματικές ανάγκες. Κατηγορούμαστε για το ρεαλισμό με τον οποίο προσερχόμαστε στις επόμενες εκλογές. Είναι πρώτη φορά που περισσότερες υποσχέσεις δίνει η κυβερνηση παρά η αντιπολίτευση για να πάει στις επόμενες εκλογές. Ο ρεαλισμός λοιπόν στην εξουσία για μένα θα είναι το βασικό σύνθημα με το οποίο θα κινηθούμε στις επόμενες ημέρες και με το οποίο θα κινηθούμε ως διακυβέρνηση της χώρας.»

Αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε με την εκλογή της ηγεσίας του Αρείου Πάγου: «Από τις διαρροές που διαβάζω ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν προτίθεται να υπογράψει και εύχομαι αυτές οι διαρροές να μην είναι απλώς στη φαντασία κάποιων δημοσιογράφων αλλά να είναι αλήθεια.»

Ερωτηθείς πόσο εύκολο θα είναι για τη ΝΔ να γυρίσει στην κανονικότητα τους θεσμούς: «Η κανονικότητα στους θεσμούς θέλει πάρα πολύ χρόνο... η κανονικότητα θα έρθει μόνο εφόσον εμείς τηρήσουμε την πίστη που έχουμε στους θεσμούς και το δείξουμε και στην πράξη. Όπως είδατε εμείς δεν συζητήσαμε για πρόσωπα στη Δικαιοσύνη, θα μπορούσαμε αν θέλαμε να συζητήσουμε για πρόσωπα ...αλλά μιλάμε μόνο για θεσμικές αλλαγές και για το τι παραβιάζεται εδώ μια βασική αρχή του συντάγματος αντιλαμβάνεστε ότι με αυτό τον τρόπο θα κινηθούμε.

Ο κ. Τσίπρας μας έλεγε ότι ήταν κάθε λέξη του συντάγματος αλλά άμα δούμε τι έκανε θα διαπιστώσουμε ότι καθόλου δεν ήταν κάθε λέξη του συντάγματος σε πάρα πολλές από τις πρακτικές που ακολούθησε. Αυτή η αποκατάσταση των θεσμών θέλει πάρα πολύ χρόνο.»

Τέλος, σε ερώτηση γιατί κατεβαίνει και πάλι στην πολιτική σκηνή, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε: «Είναι η ηθική δικαίωση, κατεβαίνω για πρώτη φορά στον κόσμο και ζητάω το σταυρό της εκλογής. Ο βασικός λόγος είναι ότι πιστεύω ότι όταν έχεις κάνει στη ζωή σου όσα έχω κάνει εγώ, και έχεις στην πράξη αποδείξει πράγματα και ότι ξεκινάς από το μηδέν με πολύ δυναμισμό πάντοτε οφείλεις να αποδώσεις αυτά που σου έχει δώσει η δουλειά σου ή η πατρίδα σου να τα αποδώσεις κατ’ ελάχιστον πάλι στην πατρίδα σου. Δεν είναι αυτοσκοπός, δεν είναι επάγγελμα η πολιτική, είχα επάγγελμα στη ζωή μου είναι όμως βαριά δουλειά. Θεωρώ ότι όταν μπορείς να προσφέρεις κάτι στον τόπο σου πρέπει να το κάνεις, στην πολιτική είμαι για να προσφέρω αυτό που μπορώ στην πατρίδα μου.»