Δύο ιστορικές νίκες περιείχε η ευρεία νίκη της ΝΔ τη νύχτα της 2ας Ιουνίου, την επικράτηση του Γιώργου Πατούλη στην περιφέρεια Αττικής και τη νίκη του Νεκτάριου Φαρμάκη στη Δυτική Ελλάδα.

Ολόκληρη η χώρα μέσω της εκλογικής διαδικασίας έστειλε το μήνυμα για «πολιτική αλλαγή», ωστόσο στις δύο αυτές περιφέρειες το μήνυμα ακούστηκε δυνατότερα και έχει ιδιαίτερη σημειολογική σημασία.

Ο λόγος για το αποτέλεσμα στην Περιφέρεια Αττικής και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπου για πρώτη φορά εξελέγη «γαλάζιος» περιφερειάρχης .

Συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Αττικής εξελέγη ο Γιώργος Πατούλης με ποσοστό 65,79% έναντι της εκλεκτής του Αλέξη Τσίπρα Ρένας Δούρου και ο Νεκτάριος Φαρμάκης με ποσοστό 56,54%, σε μια σκληρή μάχη απέναντι στον «χρισματοφόρο» του ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, Απόστολο Κατσιφάρα.

Στην μεγαλύτερη περιφέρεια της Ελλάδας, την Αττική, όπου σύμφωνα με τις πολιτικές αναλύσεις αποτελεί μικρογραφία για τον εκλογικό χάρτη ολόκληρης της χώρας, για πρώτη φορά αναδείχθηκε «γαλάζιος» περιφερειάρχης, τα τελευταία 20 χρόνια.

Αυτό που επιχείρησε ο Βασίλης Κικίλιας το 2010 και ο Γιώργος Κουμουτσάκος το 2014, το κατάφερε ο «άχαστος», όπως συνηθίζουν να τον αποκαλούν, Γιώργος Πατούλης μια πενταετία αργότερα.

Δυτική Ελλάδα

Με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές γράφεται πλέον το όνομα του 39χρονου δικηγόρου Νεκτάριου Φαρμάκη, ο οποίος κατέκτησε το «πράσινο κάστρο» της Περφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Κατά καιρούς η ηγεσία της ΝΔ όριζε δυνατά ονόματα, που επωμίζονταν το βάρος της κατάκτησης της πιο δύσκολης για τη ΝΔ περιφέρεια, ωστόσο παρότι πολλές βρέθηκαν κοντά στο «όνειρο», δεν κατάφεραν να βάψουν την περιφέρεια μπλε.

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης με όραμα να αλλάξει «σελίδα» η πορεία της περιφέρειας, πέτυχε το ακατόρθωτο σημειώνοντας σαφή υπεροχή απέναντι στον απερχόμενο Κατσιφάρα, στα προπύργια του «κραταιού» ΠΑΣΟΚ την Αχαΐα και την Ηλεία.

Πηγή άρθρου: kalpi19.gr