Στο αφήγημα περί μη στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε και ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ. Ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι με το εκλογικό αποτέλεσμα δόθηκαν μηνύματα προς την κυβέρνηση.

«Δεν εκτιμούσαμε ότι θα υπήρχε τόσο μεγάλη διαφορά» ανέφερε τονίζοντας πως ο λαός στις εθνικές εκλογές θα συμπεριφερθεί εντελώς διαφορετικά, «διότι το δίλημμα δεξιά ή αριστερά είναι υπαρκτό».

Ο ίδιος τα έβαλε με την επικοινωνιακή πολιτική του κόμματος που δεν εξήγησε, όπως ισχυρίστηκε, τα θετικά μέτρα της κυβέρνησης.

Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε και στην στάση που θα κρατήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο θέμα των ανωτάτων δικαστικών, αναφέροντας πως κάποιοι προσπαθούν να υπαγορεύσουν τη στάση του Προκόπη Παυλόπουλου, προσπαθούν να θέσουν σε ομηρία δικαστικούς λειτουργούς και προσπαθούν να πιέσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με στόχο τη δημιουργία πολιτικής κρίσης.

Σχετικά με τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι δεν «βλέπει» στροφή της Φώφης Γεννηματά προς τα αριστερά, ενώ τόνισε πως ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος του είπε ότι δεν πρόκειται να ανεξαρτητοποιηθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ