Νομοθετική πρωτοβουλία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου από την 1/1/2020 θα αναλάβει, λίγες μόνο εβδομάδες πριν τις εκλογές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να σώσει ό,τι μπορεί από την επικείμενη εκλογική καταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας, αγνοώντας τα «καμπανάκια» των ευρωπαίων εταίρων, αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του αφορολογήτου. Μάλιστα, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, σκόπευε να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια τον Σεπτέμβριο αλλά, δεδομένου ότι προκηρύχθηκαν πρόωρες εκλογές μετά το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών εκλογών, αποφάσισε να επισπεύσει τη διαδικασία.

Απαντώντας σε ερώτηση για την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου είπε ότι οι θεσμοί και οι εταίροι γνωρίζουν την απόφαση της κυβέρνησης και είναι συμφωνημένο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Μαΐου η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε τροπολογία για την κατάργηση του αφορολογήτου.

Εκλογές στις 7 Ιουλίου

Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην ΕΡΤ 1 και ο ίδιος θα πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, προκειμένου να τον ενημερώσει για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν υπάρχει κανένα "θρίλερ" ως προς την ημερομηνία των εθνικών εκλογών, απλώς υπάρχει μια συνειδητή προσπάθεια κάποιων να εκμεταλλευθούν τη δημοκρατική του ευαισθησία.

H Βουλή κλείνει στις 10 Ιουνίου

Στις 10 Ιουνίου αναμένεται να κλείσει η Βουλή, όπως δεσμεύτηκε στη συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας. «Τη Δευτέρα, 10 Ιουνίου, θα πάω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογες, στις 7 Ιουλίου», σημείωσε χαρακτηριστικά.