Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι έγινε στη συνεδρίαση των οργάνων του ΚΙΝΑΛ στον απόηχο της θύελλας που έχει ξεσπάσει το Κίνημα από την παραμονή του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών με την αποπομπή του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι δεν ήταν δική της επιλογή η ρήξη και η σύγκρουση και ότι «έχω και έχουμε την ευθύνη δύσκολων, αλλά αναγκαίων αποφάσεων».

Σε μια προσπάθεια να στείλει μήνυμα ενότητας στο κόμμα, η κ. Γεννηματά είπε: «Προχωρούμε με τις διαφωνίες και τις συμφωνίες μας γιατί ξέρουμε να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα», ενώ για περί προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι το κόμμα δεν έχει καμία σχέση με την προοδευτική παράταξη και πρέπει να ηττηθεί στις εκλογές.

Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος επεσήμανε ότι το ΚΙΝΑΛ πρέπει να απαντά στα ερωτήματα που τίθενται από τον κόσμο, για παράδειγμα, τι θα γίνει μετά τις εκλογές.

Όπως είπε, η πίεση θα γίνεται ολοένα και πιο ασφυκτική από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για να απαντηθεί το ερώτημα και πρότεινε να καταλήξουν σε μια στρατηγική και να υπάρχει από όλους ενιαία απάντηση: Είτε να συγκυβερνήσουμε, είτε να δώσουμε ψήφο ανοχής, είτε να μείνουμε στην Αντιπολίτευση, πρέπει να έχουμε μια πιο σαφή απάντηση. Πρέπει να έχουμε καθαρή σχέση με τη κοινωνία.» 

Απευθυνόμενος στην Φώφη Γεννηματά σημείωσε: «Οπως, πρόεδρε, πήρες μια καθαρή απόφαση έναντι του Βενιζέλου και θα αξιολογηθείς για αυτήν, έχεις την ευθύνη να πάρεις σήμερα και μια τέτοια απόφαση για την οποία θα αξιολογηθούμε όλοι».