Σε κομματικό επιτελείο έχουν μετατρέψει το Μέγαρο Μαξίμου τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να έχει σταματήσει κάθε δουλειά που αφορά τη λειτουργία του κράτους, τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε να παραδώσει σε υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηε στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης για να συζητήσουνε ενόψει εκλογών. Αλέξης Τσίπρας, Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Αλέξης Χαρίτσης, Νίκος Παππάς και Έφη Αχτσιόγλου με τη συνδρομή μελών του οικονομικού επιτελείου και της εκλογικής επιτροπής ανοίγουν όλη τη «βεντάλια» των θεμάτων που μπορούν να φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ και πάλι στο προσκήνιο.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να «κλείσει το μάτι» στη μεσαία τάξη θέλοντας να αντιστρέψει το πολύ κακό αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου και να «εγκαινιάσει» μια νέα σχέση με τη συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών. Οι αγρότες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν πληγεί και έχουν γυρίσει την πλάτη στο κυβερνών κόμμα και συνεπώς στον ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζουν να αναπτύξουν και να επικοινωνήσουν τον προγραμματισμό τους για την επόμενη τετραετία. 

Τέλο, αξίζει να σημειωθεί πως η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα συγκληθεί εκτός απροόπτου την Παρασκευή με τη συζήτηση να αναμένεται να «απλωθεί» και στα αίτια που οδήγησαν στην ήττα του κόμματος. Σε διαβούλευση και έγκριση θα μπουν και τα ψηφοδέλτια.