Αμετανόητος εμφανίστηκε και σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας πριν την διάλυση της Βουλής για την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου σχετικά με την βροχή ρουσφετιών και τις προεκλογικές προσλήψεις που κάνει κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι πως δεν αισθάνεται ούτε ίχνος ενοχής και ευθύνης.

«Όλα όσα ακούγονται αφορούν μια νόμιμη διαδικασία που ξεκίνησε από την Διάσκεψη των προέδρων τον περασμένο Φεβρουάριο. Μια διαδικασία που συμπεριέλαβε την Βουλή στο νόμο της κινητικότητας. Εμείς με τον εαυτό μας είμαστε 100 φορές πιο αυστηροί. Οι άνθρωποι έχουν ήδη τοποθετηθεί και θα τοποθετηθούν στην συνέχεια» είπε ο κ. Βούτσης από το βήμα της Βουλής.

Υποστήριξε δε ότι επι ημερών του έχουν γίνει «τομές μεταρρυθμιστικού χαρακτήρα» για την αντιμετώπιση ενός «καθεστώτος που είχε αμφιλεγόμενο, αυθαίρετο και θολό χαρακτήρα».

Στη συνέχεια ανέφερε πως ευλόγως η κοινή γνώμη επιδεικνύει ευαισθησία και πρέπει να είμαι σαφής και ειλικρινής. «Δεν κάνω συμψηφισμούς ούτε θα μπω σε ονόματα και σόγια. Δεν είναι ο στόχος να πούμε ότι και οι άλλοι έκαναν αυτά και εμείς εκείνα… Δεν αισθάνομαι ούτε ίχνος ενοχής και ευθύνης ότι θα πρέπει να είμαστε απολογούμενοι για ότι γίναμε ίδιοι και κρατήσαμε το ίδιο καθεστώς με τους προηγούμενους. Ο λαός δεν ζήτησε αυτό από εμάς. Ζήτησε τομές και έγιναν».

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο κ. Βούτσης σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες υποστήριξε ότι οι μετατάξεις δεν αφορούν 32 αλλά 68 υπαλλήλους που εργάζονται ως αποσπασμένοι στο κοινοβούλιο από το 2003 και δήλωσε ότι δεν αισθάνεται απολογούμενος.

Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να υπερασπίζεται την νομιμότητα των μετατάξεων και να αρνείται ότι είναι προϊόν φαυλότητας και νεποτισμού παρά το γεγονός ότι έχουν εντοπιστεί ότι αρκετές εξ αυτών αφορούν κομματικούς φίλους και συγγενείς.