Λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές και η υπόθεση Novartis, στην οποία είχε επενδύσει πολλά το Μαξίμου σε μια προσπάθεια σπίλωσης των πολιτικών του αντιπάλων, συνεχίζει να προκαλεί θύελλα. Καθημερινά πλέον αποκαλύπτεται η σκευωρία σε ένα ζήτημα που ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Παπαγγελόπουλος είχε χαρακτηρίσει ως «το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης»...

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, προχώρησε σε ιδιαίτερα σοβαρές καταγγελίες για εξωθεσμικές δράσεις στο πλαίσιο της έρευνας που έγινε για την υπόθεση.

Ο ίδιος κατήγγειλε και εμπλοκή κυβερνητικού παράγοντα, τον οποίο φωτογράφισε χωρίς όμως να αποκαλύψει το όνομά του, χρησιμοποιώντας την προσωνυμία «Ρασπούτιν».

Επιπλέον αποδίδει στους εισαγγελείς Διαφθοράς λάθη επί λαθών στην έρευνα για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, αλλά και προσπάθεια ενοχοποίησης χωρίς στοιχεία.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι αναφορές Αγγελή προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο τελευταίος ζήτησε την αμελλητί διαβίβαση της υπόθεσης στη Βουλή που θα προκύψει από την κάλπη της 7ης Ιουλίου.