«Όλα αυτά που βλέπουμε είναι κινήσεις που είχαμε προβλέψει» ισχυρίστηκε, μιλώντας στο Open TV, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για την τουρκική προκλητικότητα. 

Μετά τη δραματοποίηση της κατάστασης με δική του ευθύνη για την ένταση με την Τουρκία, επιχείρησε να ρίξει τους τόνους, λέγοντας ότι «οι Έλληνες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς», ενώ σημείωσε πως εάν κριθεί απαραίτητο θα μιλήσει με τον Ερντογάν.

«Δεν είμαστε σε αυτή τη φάση. Όλα όσα βλέπουμε αυτές τις μέρες δεν μας αιφνιδιάζουν» σημείωσε αφήνοντας εκ νέου ερωτήματα για ποιο λόγο τελικά συγκάλεσε το ΚΥΣΕΑ την Κυριακή.

«Δεν είναι δραματοποίηση το να συνεδριάζουν τα κυβερνητικά όργανα, για να εξετάσουν την αντιμετώπιση της Τουρκίας. Όποιος το ισχυρίζεται αυτό είναι εκτός τόπου και χρόνου», ανέφερε ο πρωθυπουργός επιχειρώντας να απαντήσει σε όλους όσους τους κατηγορούν για τον χειρισμό της κατάστασης.

Για την πιθανότητα θερμού επεισοδίου

Ερωτηθείς για την πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε: «Η πιθανότητα θερμού επεισοδίου υπάρχει στο Αιγαίο εδώ και πολλά χρόνια. Κάθε έλληνας πρωθυπουργός κοιμάται και ξυπνάει με μία τέτοια πιθανότητα» είπε για να προσθέσει: «Το θέμα είναι πώς μπορούμε να προετοιμαστούμε για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Έχουμε ικανές ένοπλες δυνάμεις . Δεν αρκεί όμως αυτό. Πρέπει να ενισχύουμε τις στρατηγικές μας κινήσεις. Πρέπει οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να επιχειρήσει η Τουρκία να βάλει δεύτερο γεωτρύπανο μεταξύ Καστελορίζου και Κύπρου. «Έχω την πεποίθηση ότι δεν θα το κάνει, αλλά διαβεβαιώνω τον λαό, ότι έχουμε σχέδιο και δεν θα τον αφήσουμε να το κάνει».

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε για μία ακόμη στον πρόεδρο της ΝΔ σημειώνοντας ότι οι φορολογικές ελαφρύνσεις που υπόσχεται κοστίζουν 1,5 δισ. και θα ευνοήσουν -όπως είπε- μόνο τους πλούσιους.

Ο πρωθυπουργός στο τέλος της συνέντευξης επιχείρησε για μία ακόμη φορά να στείλει μήνυμα ότι είναι εφικτή η ανατροπή στις επικείμενες εθνικές εκλογές. «Στο ποδόσφαιρο, στην πολιτική και στη ζωή ανατροπές υπάρχουν. Με μία προϋπόθεση. Να το πιστέψει ο κόσμος που θα έρθει στις κάλπες στις 7 Ιουλίου» είπε ο κ. Τσίπρας.

Τόνισε δε, ότι η κάλπη αυτή είναι τελείως διαφορετική από αυτή της 26ης Μαΐου. «Τώρα αποφασίζουμε για τις ζωές μας. Πήραμε 24% γιατί κάποιοι ήθελαν να στείλουν μήνυμα δυσαρέσκειας». Τώρα, κατέληξε ο πρωθυπουργός, ο κόσμος έχει να συγκρίνει και να κάνει την επιλογή του.