Με επιστολή του στους εργαζόμενους της Εταιρίας, ανακοίνωσε την αποχώρησή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Ιωάννης Μπενίσης, επικαλούμενος λόγους αξιοπρέπειας.

Ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της εταιρίας, ισχυρίζεται ότι η πολιτική του τοποθέτηση και η σχέση του με την Ρένα Δούρου θα μπορούσαν να «εργαλειοποιηθούν» σε περίπτωση θετικής αξιολόγησής του, και παρά το γεγονός ότι οι κατηγορίες θα έπεφταν στο κενό, η «αξιοπρέπειά του δεν του επιτρέπει να το παραβλέψει».

«Για τον λόγο αυτό», γράφει ο κ. Μπενίσης «με επιστολή μου προς τον Πρόεδρο και τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΕΕΣΥΠ, έθεσα υπόψη τους το ενδεχόμενο κακόβουλης επικοινωνιακής διαχείρισης, την παρούσα χρονική περίοδο, πιθανής εκ νέου τοποθέτησής μου στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ ΑΕ».

Υπενθυμίζεται πως η παραίτηση του Γιάννη Μπανίση ήρθε λίγες ώρες μετά το ρεπορτάζ του parapolitika.gr των Παραπολιτικών σχετικά με τη δράση του και το οποίο έκανε λόγο  για πρωτοφανείς μεθοδεύσεις στην ΕΥΔΑΠ με στόχο να μοιραστούν δουλειές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ πριν από τις εκλογές με διαδικασίες εξπρές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ο διαγωνισμός που βγήκε στον αέρα από την διοίκηση Μπενίση για ένα τεράστιο έργο συνολικού προϋπολογισμού της τάξης των 325 εκ. ευρώ. Πρόκειται για το έργο λειτουργίας και διαχείρισης του Κέντρου Επεξεργασίας Λιπασμάτων Ψυτάλλειας (ΚΕΛΨ) για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Όπως αναφέρουν γνώστες της υπόθεσης, δεν εξηγείται με καμία λογική πως για ένα τόσο μεγάλο έργο, ορίζεται περίοδος μόλις ενός μήνα για την ετοιμασία τεχνικών και οικονομικών προσφορών, καθώς ορίστηκε ως ημερομηνία υποβολής προσφορών η 1η Ιουλίου.