Στο 9,2% διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του OPEN, με τη συσπείρωση όμως του κυβερνώντος κόμματος να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα συγκριτικά με τη Ν.Δ.

Στην πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στην εκπομπή του Open TV «Open Mind» με την Ελλη Στάη, η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ είναι 8,5%, (29,8% και 21,3% αντίστοιχα) ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 6%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,4%, η Χρυσή Αυγή με 3,5%, το ΜέΡΑ 25 με 3,2%. Εκτός Βουλής μένουν η Ελληνική Λύση, η Πλεύση Ελευθερίας και η Ένωση Κεντρώων. Στο 13,9% φτάνει το ποσοστό των αναποφάσιστων. Η δημοσκόπηση έρχεται λίγες ώρες μετά την αντίστοιχη της Pulse για τον ΣΚΑΙ, όπου το προβάδισμα της ΝΔ διαμορφώνεται στις 8 μονάδες.

Η πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης ALCO

Η διαφορά στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου επί των εγκύρων διαμορφώνεται στις 9,2 μονάδες, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 32,4% και τον ΣΥΡΙΖΑ 23,2%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 4,8%, η Χρυσή Αυγή με 3,8%, το ΜεΡΑ25 με 3,5% και η Ελληνική Λύση με 3%. Στο 15% παραμένει και σε αυτή την περίπτωση το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Ο Μητσοτάκης διατηρεί προβάδισμα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 34% έναντι 26% για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ένα ποσοστό 36% απαντά κανένας από τους δύο και ένα ποσοστό 4% επιλέγει να μην πάρει θέση.

Μπροστά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός
Παράλληλα εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το 55% των ερωτηθέντων ανησυχεί για επεισόδιο ή ατύχημα στο Αιγαίο, λόγω της αυξημένης προκλητικότητας στο Αιγαίο. Την ίδια ώρα το 50% των ερωτηθέντων εκφράζει την ανησυχία του για τη συνέχεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 44% εμφανίζεται ανήσυχο για τη διακυβέρνηση της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 13 μέχρι τις 19 Ιουνίου σε δείγμα 1.000 ατόμων και ηλικίας από 17 και πάνω σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο τύπος της έρευνας ήταν ποσοτική.
dimoskopisis-alco-katallilotita

dimoskopisis-alco-prothesi-anagwgi