Στον αέρα βρίσκεται ουσιαστικά το ντιμπέιτ μεταξύ των πέντε πολιτικών αρχηγών, ύστερα από τη μετάθεση για τις 30 Ιουνίου της νέας Συνόδου Κορυφής.
Ερωτηθείς τι μπορεί να συμβεί με το ντιμπέιτ της 1ης Ιουλίου, λόγω ενδεχόμενης καθυστέρησης ολοκλήρωσης της έκτακτης Συνόδου Κορυφής, που θα ξεκινήσει στις 30 Ιουνίου, ο κ. Τσίπρας, σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, σχολίασε χιουμοριστικά λέγοντας ότι, ούτως ή άλλως, έτσι όπως πάει να γίνει αυτό το ντιμπέιτ, «παράλληλοι μονόλογοι θα είναι, οπότε μπορεί να βγω με skype απ' τις Βρυξέλλες».

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε σχετικά με το debate αλλά δεν θέλησε να απαντήσει σαφώς στο αν η τηλεμαχία θα αναβληθεί ή όχι. «Μπορεί να βγω με Skype από τις Βρυξέλλες» είπε ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας τη θέση του πως το debate θα είναι παράλληλοι μονόλογοι, γιατί οι αντίπαλοί του δεν θέλουν τον διάλογο.

Ωστόσο, σημείωσε πως οι όποιες αποφάσεις ληφθούν, θα ληφθούν από τη διακομματική Επιτροπή, αφού εκείνη θα κληθεί να λύσει το γόρδιο δεσμό, στο βαθμό που δεν θα μπορεί εκείνος να είναι εγκαίρως πίσω στην Αθήνα. Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι οι διαπραγματεύσεις στη Σύνοδο της 30ης Ιουνίου θα κρατήσουν πολύ αφού δεν θα υπάρχει άλλος χρόνος για να αποφασιστούν τα νέα πρόσωπα στην ηγεσία της Ε.Ε.
Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, στο μεταξύ, κατέθεσε κάποιες προτάσεις για το debate και ζήτησε να είναι πιο χαλαρός ο διάλογος ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς.