Μια αποκάλυψη που θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις κάνει σήµερα κατ’ αποκλειστικότητα στα «Π» ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαµαράς. Για πρώτη φορά από την ηµέρα που για την υπόθεση Novartis δηµοσιοποιήθηκαν καταγγελίες εισαγγελικών λειτουργών για κυβερνητικές µεθοδεύσεις, που οργάνωσαν την πολιτική συνωµοσία κατά της αντιπολίτευσης, καθώς και για τον σκοτεινό ρόλο συγκεκριµένου µέλους της κυβέρνησης, ο πρώην πρωθυπουργός αποκαλύπτει πλέον επώνυµα ότι ο γνωστός µε το προσωνύµιο «Ρασπούτιν» είναι ο αναπληρωτής υπουργός ∆ικαιοσύνης, αρµόδιος για θέµατα διαφθοράς, κ. ∆ηµήτρης Παπαγγελόπουλος.

Η συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη από τον κ. Αντώνη Σαµαρά έρχεται σχεδόν ταυτόχρονα µε την αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, για την ανάσυρση των µηνύσεων του πρώην πρωθυπουργού, καθώς και του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ευρωπαίου επιτρόπου ∆ηµήτρη Αβραµόπουλου. Ο κ. Αγγελής, ο οποίος είχε θέσει στο αρχείο τις µηνύσεις, επικαλείται νέα στοιχεία, ενώ µε σχετική παραγγελία προς τον εισαγγελέα Εφετών ζητεί τη διερεύνηση των καταγγελλοµένων από τους τρεις πολιτικούς, προτείνει να εξεταστούν ως µάρτυρες, ενώ ταυτόχρονα ζητά να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη της ταυτότητας του «Ρασπούτιν».

Η ξεκάθαρη καταγγελία που έκανε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαµαράς για τον κ. ∆ηµήτρη Παπαγγελόπουλο, τον οποίο κατονοµάζει ως «Ρασπούτιν», ανοίγει πλέον διάπλατα τον δρόµο για τη διερεύνηση της υπόθεσης από την επόµενη Βουλή. Ο κ. Σαµαράς, µάλιστα, βάζει στο κάδρο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τσίπρας µε τον κ. Παπαγγελόπουλο συζητούσαν και συζητούν στο Μέγαρο Μαξίµου. Μαζί τα σχεδίασαν, µαζί τα εκτέλεσαν».

Ο κ. Αντώνης Σαµαράς τονίζει ότι από τη στιγµή που εµπλέκονται, ονοµαστικά, µέλη της κυβέρνησης, η υπόθεση πρέπει να παραπεµφθεί αµελλητί στη Βουλή, ενώ κάνει λόγο για παρακρατικές µεθόδους που ακολουθήθηκαν και ζητά –για λόγους ηθικής αλλά και προστασίας του δηµοκρατικού πολιτεύµατος- να τιµωρηθούν όσοι µετείχαν σε αυτή την αθλιότητα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Η συνάντηση µε τον πρώην πρωθυπουργό έγινε την Τετάρτη το βράδυ στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Αντώνης Σαµαράς παραβρέθηκε στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψήφιου βουλευτή ∆ηµήτρη Σταµάτη. Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ήταν εκεί. Γύρω στις 8.30 µ.µ. σαν «βόµβα» σκάει στα δηµοσιογραφικά γραφεία η πληροφορία ότι ο εισαγγελέας κ. Αγγελής ζητάει την ανάσυρση από το αρχείο της µήνυσης του κ. Σαµαρά εναντίον του κ. Τσίπρα, του κ. Παπαγγελόπουλου, δικαστικών και προστατευόµενων µαρτύρων, για την υπόθεση Νοβάρτις! Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» µετά τη λήξη της οµιλίας του κ. Σαµαρά έθεσαν ερωτήµατα στον πρώην πρωθυπουργό ζητώντας το σχόλιό του για τις τελευταίες εξελίξεις.

Κύριε πρόεδρε, φαίνεται ότι έχουµε ραγδαίες εξελίξεις. Πριν από λίγη ώρα υπήρξε η πληροφορία ότι ο κ. Αγγελής ζητά ανάσυρση της µήνυσής σας. Πώς σχολιάζετε την εξέλιξη αυτή, εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες;

Ακούστε. Εγώ από την πρώτη στιγµή έχω καταθέσει µήνυση εναντίον της συµµορίας τους. Με ονόµατα και διευθύνσεις. Και δήλωσα ότι για πολλούς λόγους -ηθικής αλλά και προστασίας του δηµοκρατικού πολιτεύµατος- «θα τους πάω µέχρι τέλους». Ωστε να αποκαλυφθεί ποιος, γιατί και πώς ενορχήστρωσε αυτή την άθλια και σκοτεινή υπόθεση. Τη µήνυσή µου τη χειρίστηκε ο κ. Αγγελής. Αρχικά την έθεσε στο αρχείο. Φαίνεται όµως ότι στην πορεία ο κ. Αγγελής κατάλαβε αυτά τα οποία κατήγγειλα εξαρχής. Γι’ αυτό και ανασύρει τη µήνυσή µου, όπως και των κ. Βενιζέλου και Αβραµόπουλου. Και µε τις αναφορές του που διαβάζω καταγγέλλει «σηµεία και τέρατα»! Πρέπει να ερευνηθούν λοιπόν όλα! Με διαφάνεια και ειλικρίνεια. Μέχρι τέλους... Για να τιµωρηθούν όσοι µετείχαν σε αυτήν την αθλιότητα. Να παραδειγµατιστεί το πολιτικό σύστηµα. Να µη διανοηθεί κανείς να τολµήσει στο µέλλον να διασύρει τους πολιτικούς του αντιπάλους µε τέτοιες παρακρατικές µεθόδους.

Κε πρόεδρε, όλοι µιλούν, και ο κ. Αγγελής, για τον «Ρασπούτιν». Μάλιστα ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας δήλωσε πως δεν τον γνωρίζει. Εσείς ξέρετε ποιος είναι ο «Ρασπούτιν»;

Ο λεγόµενος «Ρασπούτιν» είναι ο αναπληρωτής υπουργός ∆ικαιοσύνης, κ. ∆ηµήτρης Παπαγγελόπουλος. Εγώ τον µήνυσα εξαρχής, τον κατονόµασα. Εξάλλου πρώτη τον είχε περιγράψει η πρώην εισαγγελέας ∆ιαφθοράς, κ. Ράικου, η οποία εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Ο κ. Αγγελής είναι ο δεύτερος δικαστικός λειτουργός που παραιτούµενος κατονοµάζει και αυτός τον «Ρασπούτιν». ∆εν τον ξέρει ο κ. Τσίπρας; Αστειεύεστε; Στο Υπουργικό του Συµβούλιο είναι! Ο κ. Τσίπρας µε τον κ. Παπαγγελόπουλο συζητούσαν και συζητούν στο Μέγαρο Μαξίµου. Μαζί τα σχεδίασαν, µαζί τα εκτέλεσαν. Ας µην κρύβονται λοιπόν!

Κύριε πρόεδρε, άλλη µία ερώτηση: Καταλαβαίνουµε καλά ότι επιµένετε για τη διερεύνηση της υπόθεσης «µέχρι τέλους» από την επόµενη Βουλή; Ή συµµερίζεστε την άποψη ορισµένων στελεχών, όπως π.χ. ο κ. ∆ένδιας, που λένε ότι δεν θα πρέπει να ασχοληθεί µε το θέµα η Βουλή, αλλά η ∆ικαιοσύνη;

Από εσάς ακούω ότι είπε κάτι τέτοιο ο κ. ∆ένδιας. Μου είναι δύσκολο να το πιστέψω. Αλλωστε, δεν υπάρχουν διαφορετικές γνώµες επ’ αυτού... ∆ιότι, από την ώρα που ήδη εµπλέκονται, ονοµαστικά, µέλη της κυβέρνησης όλοι γνωρίζουν πως η διαδικασία αυτή παραπέµπεται αµελλητί στη Βουλή και διερευνάται υποχρεωτικά από τη Βουλή...