Για πρώτη φορά η Νέα Δημοκρατία τύπωσε το πρόγραμμά της στην γραφή Braille ώστε να γνωρίζουν και οι πολίτες με προβλήματα όρασης τι θέλει να κάνει το κόμμα, εφόσον οι πολίτες το εμπιστευθούν για τη διακυβέρνηση της χώρας στις 7 Ιουλίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέλαβε το πρώτο αντίτυπο του προγράμματος στη συγκεκριμένη γραφή.

  

Την περασμένη εβδομάδα ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο συνοψίζεται στο σύνθημα «Ισχυρή Ανάπτυξη, Αυτοδύναμη Ελλάδα, Ενωμένοι μπορούμε».

Στο σχετικό φυλλάδιο εξηγούνταν με απλά λόγια οι πολιτικές δεσμεύσεις της ΝΔ που θα δημιουργήσουν πολλές και καλά αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας, ενώ καταγράφονται οι μειώσεις φόρων και εισφορών που είναι στο επίκεντρο του κυβερνητικού της προγράμματος.

Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις από 28% σε 20%, η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και η πάταξη της γραφειοκρατίας με τη θέσπιση π.χ. ρητών προθεσμιών στις διαδικασίες αδειοδότησης και με την καθιέρωση της ηλεκτρονικής υπογραφής.

Στην τελική περιγραφή του προγράμματος της αποτυπώνονται οι κεντρικές επιλογές στην παιδεία, την υγεία, την κοινωνική πολιτική, το περιβάλλον, την εξωτερική πολιτική, τις υποδομές, τη διαχείριση του μεταναστευτικού και προσφυγικού προβλήματος και φυσικά την ασφάλεια των πολιτών που είναι άλλωστε απόλυτη πολιτική προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία.