Πολυμελές κύκλωμα που συστηματικά διακινούσε ναρκωτικά γύρω από σχολικό συγκρότημα στην Κυψέλη εξάρθρωσε το Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα.

Ειδικότερα, σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και της Ο.Π.Κ.Ε., κατά τη διάρκεια της οποίας διενεργήθηκαν οκτώ κατ' οίκον έρευνες, έρευνες σε δύο καταστήματα κι οδούς περιμετρικά του σχολείου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως μέλη του 11 αλλοδαποί.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν κι αναζητούνται άλλοι επτά αλλοδαποί, ενώ άλλος ένας εμπλεκόμενος είναι ήδη έγκλειστος σε φυλακή.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 29 συσκευασίες με χασίς συνολικού βάρους 112 γραμμαρίων.

Προ ημερών στο ίδιο σημείο, ένας εκ των συλληφθέντων, σε σήμα αστυνομικών για να τον ελέγξουν, είχε πετάξει στο έδαφος σακούλα με 512 γραμμάρια χασίς και είχε διαφύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Συνολικά κατασχέθηκαν 624 γραμμάρια χασίς, 2.490 ευρώ και 20 κινητά τηλέφωνα.

Όπως προέκυψε, τα μέλη της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης είχαν ως αρχηγό 53χρονο αλλοδαπό. Πέντε άλλοι είχαν τον ρόλο του ταμία στο σημείο όπου λάμβανε χώρα η διακίνηση, ενώ οι υπόλοιποι εναλλάσσονταν σε ρόλο διακινητή και τσιλιαδόρου, έχοντας όλοι ως καταφύγιο κατάστημα στην ίδια περιοχή.

Τα μέλη της σπείρας απέφευγαν να έχουν στην κατοχή τους τις συσκευασίες με τα ναρκωτικά και τις έκρυβαν σε φρεάτια, καφάο και σταθμευμένα αυτοκίνητα, ώστε να τις διαθέσουν στους πελάτες τους μόνο μετά την προπληρωμή τους.

Οι συλληφθέντες, που έχουν εμπλακεί και στο παρελθόν σε παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.