Η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη, μετά από 10 χρόνια δεν περιελάμβανε μόνο ενωτικά μηνύματα και κάλεσμα συστράτευσης για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις επερχόμενες εκλογές.

Η ομιλία του πρώην προέδρου του κόμματος, ήρθε σε ένα κομβικό χρονικό σημείο για τις εκλογές και είχε δύο σημεία έντονης διάθεσης για αυτοκριτική με τον κόσμο να ανταποκρίνεται με θερμό χειροκρότημα.

Ο Κώστας Καραμανλής δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι έγιναν λάθη, λέγοντας με νόημα: «Κάναμε και λάθη και αδυναμίες έχουμε, όμως στις θεμελιώδεις μας αρχές και αξίες μείναμε σταθεροί».

Στο δεύτερο σημείο, λίγο πριν το κλείσιμο της ομιλίας, ο Κώστας Καραμανλής απευθύνθηκε ουσιαστικά σε όσους υποστήριζαν τη Νέα Δημοκρατία στο παρελθόν και έφυγαν από αυτής, καλώντας τους να επιστρέψουν.

«Γνωριζόμαστε χρόνια και γνωριζόμαστε καλά. Ξέρω ότι στα ανηφορικά μονοπάτια πικράναμε και φίλους. Τους θέλουμε δίπλα μας. Σας καλώ να σταθούμε στο πλευρό του Κυριάκου σε αυτήν την αποφασιστική μάχη. Και καλώ όσους επέλεξαν διαφορετικά σε προηγούμενες αναμετρήσεις να έρθουν κοντά μας, να σταθούμε στο πλευρό του Κυριάκου σε αυτή την αποφασιστική μάχη» ανέφερε χαρακτηριστικά.