Έπειτα από τρεις ψηφοφορίες, τελικά χρειάστηκε η τύχη για να αναδειχθεί ο μεταβατικός νέος δήμαρχος Λαγκαδά, μετά την παραίτηση του Γιάννη Καραγιάννη, λόγω υποψηφιότητάς του στη Β' Θεσσαλονίκης με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Πρόκειται για τον Χαράλαμπο Αϊβαζίδη, μέχρι πρότινος αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Λαγκαδά, ο οποίος αφού ολοκληρώσει τη σύντομη θητεία του μέχρι τις 31 Αυγούστου, την επομένη θα ορκιστεί ξανά δημοτικός σύμβουλος, αφού επανεξελέγη στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές με την παράταξη του επόμενου δημάρχου Λαγκαδά, Γιάννη Ταχματζίδη.

Οι δύο «μονομάχοι», ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Χαράλαμπος Αϊβαζίδης, και ο δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Δαργινάκης, έδωσαν ρεσιτάλ ισορροπίας στη δημοτική παράταξη Καραγιάννη, καθώς οι 25 δημοτικοί σύμβουλοι (ο απερχόμενος δήμαρχος δεν ψήφιζε) μοιράστηκαν σε τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες.

Στην πρώτη ψηφοφορία ο κ. Δαργινάκης έλαβε 11 ψήφους και ο κ. Αϊβαζίδης 10 και στις επόμενες δύο (έτσι προβλέπεται από τη διαδικασία) πήραν κι οι δυο από δέκα.

Βάσει νόμου, πραγματοποιήθηκε κλήρωση και από αυτή βγήκε ο κ. Αϊβαζίδης. Πάντως, ούτε ο κ. Δαργινάκης θα πρέπει να είναι παραπονεμένος, αφού κι αυτός πέτυχε να εκλεγεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο με την παράταξη του κ. Τζιαμπάζη.

Πηγή άρθρου: Voria.gr